Zo werkt beleggingsmatch

Per maand zoeken ruim 20.000 bezoekers de beste partij om vermogen op te bouwen. Met ons team zitten wij voor u klaar om onze website zo transparant en duidelijk mogelijk te maken. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat u precies van ons kan verwachten. En wat wij verdienen aan het vergelijken van beleggingsdiensten. Op deze pagina hebben wij dit voor u op een rijtje gezet:


- Wat kunt u vergelijken?

Wat doen wij voor u?

Hoe volledig is onze vergelijking?

Hoe vergelijken wij?

- Hoe komt beleggingsmatch.nl aan haar inkomsten?


Wat kunt u vergelijken?


Via beleggingsmatch kunt u vermogensbeheerders, beleggingsadviseurs, brokers en beleggingsrekeningen vergelijken in de volgende categorieën:

Zelf beleggen 
Zelfstandig beleggen is voor beleggers met een eigen strategie. U stelt zelf uw portefeuille samen en beheert deze onder eigen verantwoordelijkheid. U kiest dus zelf uw beleggingsproducten waarin u wilt beleggen en geeft zelf uw aan- en verkoopopdrachten. Het is mogelijk om direct online te handelen zonder tussenkomst van een adviseur. Omdat u zelfstandig uw beleggingen regelt, kan dat schelen in kosten. U vergelijkt via beleggingsmatch.nl de kosten, software en mogelijkheden van brokers en beleggingsrekeningen.

Vergelijk direct alle brokers en beleggingsrekeningen.

Beleggingsadvies
Beleggingsadvies is voor beleggers die graag een adviseur raadplegen bij beleggingsbeslissingen. In overleg met een adviseur wordt uw beleggingsportefeuille samengesteld. De adviseur is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs en kan u vertellen wat de gevolgen daarvan zijn voor uw beleggingen. Periodiek krijgt u advies om uw portefeuille te veranderen als dat nodig is. Het advies van een adviseur kan plaatsvinden op persoonlijke basis of door middel van een collectief advies. U maakt gebruik van de kennis en expertise van een adviseur, maar uiteindelijk neemt u zelf de beslissingen. Hierdoor behoudt u controle over de inhoud van uw beleggingsportefeuille, de kosten, het risico en het rendement. Met beleggingsmatch.nl vergelijkt u eenvoudig de kosten, rendementen en voorwaarden van vermogensbeheerders en banken die beleggingsadvies bieden. 

Vergelijk direct alle beleggingsadviseurs.

Vermogensbeheer
Vermogensbeheer is voor beleggers die willen beleggen, maar geen tijd, kennis of interesse hebben om dit zelf te doen. U maakt zelf een keuze voor een portefeuille om uit te besteden of de beleggingsportefeuille wordt vastgesteld door de aanbieder op basis van uw persoonlijke wensen, situatie en risicobereidheid (doelrisicoprofiel). De aanbieder houdt voor u de ontwikkelingen op de markten in de gaten en neemt de aan- en verkoopbeslissingen. U belegt dus zonder om te hoeven kijken naar uw beleggingen. U vertrouwt erop dat de aanbieder zijn werk doet en een beter rendement zal realiseren dan uzelf. Met beleggingsmatch.nl vergelijkt u eenvoudig de kosten, rendementen en voorwaarden van vermogensbeheerders en banken die vermogensbeheer bieden. 

Vergelijk direct alle vermogensbeheerders.


Wat doen wij voor u?

Via beleggingsmatch.nl kunt u zelf binnen enkele minuten vermogensbeheerders, brokers en banken vergelijken om de beste partij te vinden om vermogen op te bouwen. Hiervoor vult u een aantal persoonlijke gegevens en wensen in. Van alle partijen waarvoor u in aanmerking komt, stellen wij vervolgens een top 3 samen. Deze top 3 bestaat uit partijen met de hoogste score op een combinatie van uw wensen, kosten en onze beoordeling. U kunt altijd de details van de dienstverlening bekijken en zelf vergelijken met alle andere opties. Als u een of meerdere partijen hebt geselecteerd kunt u een gratis informatiepakket of rapportage aanvragen bij de dienstverlening(en) naar keuze.

Wij bieden twee vormen van dienstverlening. Enerzijds maakt u zelf online de keuze. Wij geven consumenten die daarom vragen, via telefoon, mail of social media ondersteuning bij hun keuze. Hierbij geven wij u geen advies, maar bepaalt u geheel zelfstandig welke beleggingsvorm en dienstverlening bij u past. U vraagt zelf een gratis informatiepakket of rapportage aan en start wanneer u wilt met beleggen. Anderzijds bieden wij consumenten persoonlijke ondersteuning met advies op maat of vermogensbegeleiding. Wij helpen u dan bij de keuzes voor een partij om bij te beleggen. Lees hier alles over advies op maat of vermogensbegeleiding.

Hoe volledig is onze vergelijking?

Op onze website zijn alle partijen opgenomen die in Nederland hun beleggingsdiensten aanbieden aan consumenten. Partijen die niet of beperkt transparant zijn krijgen een lagere beoordeling maar worden wel meegenomen in de vergelijking. Zo krijgt u toch een compleet overzicht van alle aanbieders. U kunt hieronder bekijken welke partijen we vergelijken:

- Overzicht zelf beleggen
- Overzicht beleggingsadvies
- Overzicht vermogensbeheer

Hoe vergelijken wij?

Om de vergelijking te kunnen maken, hebben wij enkele gegevens aan u gevraagd. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen welke partijen aansluiten op uw persoonlijke situatie zoals het inlegbedrag en uw wensen. Alle partijen waar u kunt beleggen tonen wij in uw zoekresultaat. U kunt hier zelf de partijen vergelijken op basis van meer dan 20 variabelen. Op basis van de door u gekozen wensen passen wij het zoekresultaat aan met partijen die hier aan voldoen. U kunt uw selectie sorteren op kosten, beoordeling/voorwaarden of een combinatie van deze. Bij alle partijen op onze website kunt u direct gratis en vrijblijvend een gratis informatiepakket (brokers) of analyse(beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders) aanvragen. Zo maakt u eenvoudig de beste keuze. 

Op onze website zijn alle partijen opgenomen die in Nederland hun beleggingsdiensten aanbieden aan consumenten. Partijen die niet of beperkt transparant zijn krijgen een lagere beoordeling maar worden wel meegenomen in de vergelijking. Zo krijgt u toch een compleet overzicht van de aanbieders.

Hoe komt beleggingsmatch.nl aan haar inkomsten?

Via onze website kunt u in contact komen met partijen. Voor deze mogelijkheid tot contact vragen wij aan de partijen een vergoeding. Met elke partij waarmee we samenwerken hebben we dezelfde prijsafspraak, u bent dus altijd verzekerd van een onafhankelijke match. Verder kunt u er ook voor kiezen om ons rechtstreeks in te huren voor uitgebreide persoonlijke begeleiding. Wij begeleiden u dan stap voor stap in het hele proces voor een keuze voor een partij en voeren ook namens u prijsonderhandelingen. Dit resulteert in de meeste gevallen in een eenmalige of doorlopende korting. 

Met een aantal partijen op ons platform hebben wij geen samenwerking. In dit geval ontvangen we geen vergoeding. Wel tonen wij hun dienstverlening en kosten en kunt u een rapportage aanvragen. Zo zijn wij volledig en bent u altijd zo onafhankelijk en goed mogelijk geïnformeerd. De AFM ziet erop toe dat onze vergoedingen ook echt voor alle partijen gelijk zijn zodat er geen ongewenste financiële prikkels ontstaan.