Waarom aanvragen?

De eerlijkste vergelijking
Hulp bij vragen
Gratis en vrijblijvend

Centraal Beheer


Centraal Beheer bestaat ruim 100 jaar en is onderdeel van de Achmea Groep. Via Centraal Beheer belegt u in de beleggingsfondsen van Achmea Investment Management. Zij zijn net als Centraal Beheer een onderdeel van Achmea. Centraal beheer Achmea biedt verschillende oplossingen voor beleggers. Onder de naam Gemaksbeleggen kunt u kiezen uit 3 zogenoemde mixfondsen. U kiest zelf welk risico u wenst te lopen en welke strategie bij u past. Vervolgens kiest u een van de fondsen die hierop aansluit. Uw vermogen wordt vervolgens door de betreffende fondsmanager belegd. U heeft hier zelf geen omkijken naar. U kunt ook zelf fondsen kiezen uit belegginsassortiment via fondsenbeleggen. In totaal worden er 8 eigen beleggingsfondsen aangeboden. Een rekening openen bij Centraal Beheer is mogelijk vanaf €1,-.

Organisatie


In onderstaande tabel vindt u de belangrijkste informatie terug over de broker en de dienstverlening.

Naam dienstverlening
Beleggen
Naam aanbieder
Centraal Beheer
Onderdeel van
Achmea
Adres
Laan van Malkenschoten 20
7333 NP Apeldoorn
Vestigingen
Apeldoorn
Jaar actief
1909
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Prijzen/onderscheidingen
-
Namen directie
-
Toelichting
>50
Onbekend

Dienstverlening


U wilt graag weten wat uw mogelijkheden zijn als u belegt. Hier vindt u alle kenmerken en mogelijkheden van de dienstverlening.

Toelichting
Maandag t/m vrijdag, Zaterdag
8.00 - 21.00, 9.00 - 16.30
Voorbeeld portefeuille
Nee
Nee
Nee
Nee

Vergunningen


Wij nemen alleen brokers op met de juiste vergunningen. Hieronder vindt u de verschillende vergunningen terug die de broker heeft.

Rekeningvoorwaarden


Wij beoordelen de voorwaarden bij brokers. Niet alleen de prijs is belangrijk maar ook de overige condities die voor u van toepassing kunnen zijn. Zo controleren we bijvoorbeeld of de partij een bankvergunning heeft, zodat uw cash geld veilig is. Maar ook of de betreffende broker uw aandelen uitleent. De broker verdient hiermee extra geld maar u loopt een extra risico. Verder kijken we naar de kosten en voorwaarden van onder andere realtime koersinformatie en afhandeling van uw dividenden.

In de onderstaande tabel vindt u de verschillende punten van de beoordeling. Het aantal sterren (1-5) geeft aan hoe goed de rekeningvoorwaarden scoren in vergelijking met andere dienstverleningen.

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NL
Geen
Aan de beleggingsrekening is geen bankrekening gekoppeld. Klanten kunnen geen gelden aanhouden op hun beleggingsrekening
KIFID registratie
100%
Niet uitlenen effecten
Niet van toepassing
GRATIS realtime koersinformatie
Niet van toepassing
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
100%
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
Niet van toepassing
GEEN inactivity fee
Niet van toepassing
GRATIS deponeren / overboeken effecten
Niet van toepassing
GEEN betaalrekening verplicht
100%
Overige kosten
50%
Overige voorwaarden
Geen
Lees hier meer over onze methode om de rekeningvoorwaarden van brokers te beoordelen.

Beschrijving handelsplatform


Centraal beheer biedt een online platform waar u kunt handelen in Achmea beleggingsfondsen. U kunt handelen in 8 Achmea beleggingsfondsen en 3 Achmea mixfondsen. De dienstverlening is 100% online en u betaalt de lopende kosten van de beleggingsfondsen en eenmalige aankoopkosten van 0.3%. U heeft toegang tot verschillende tools om de beleggingsfondsen te selecteren.

  Toelichting
Meest geschikt voor:
Fondsen belegger, beginnende belegger
Specialiteit broker: Beleggingsfondsen

Onderscheidende eigenschappen


De onderscheidende eigenschappen die Centraal Beheer noemt over het handelsplatform

Mogelijkheden handelsplatform


Sluit het handelsplatform aan bij uw wensen? Hier vindt u de belangrijkste kenmerken van het platform.

Toelichting
-
-
-
Beleggingsfondsen
Assortiment van 8 fondsen.
Niet beschikbaar
Nee

Kosten per jaar


In onderstaande tabel tonen we de jaarlijkse kosten. We vermelden zowel het percentages als het absolute bedrag inclusief BTW per jaar. De kosten zijn berekend op basis van de gegevens van de aanbieder, uw inlegbedrag en het door u gekozen handelsprofiel.

%Toelichting
Fondskosten
-
De lopende kosten van de Centraal Beheer fondsen liggen tussen de 0,22% - 0,66% per jaar. Voor de mixfondsen is dit 0,6% per jaar.
Transactiekosten
-
Kosten voor aankopen zijn 0,3%. Verkoop en switchen is kosteloos.
Service fee
-
Geen
Periodieke kosten
-
Geen
Activity Fee
-
Geen
Totale kosten
-
Geen

Overige kosten Centraal Beheer


Overige kosten die van toepassingen kunnen zijn bij de dienstverlening.


Maak elke maand kans op € 500,- beleggingstegoed!


Help andere beleggers door uw ervaring te delen!

Schrijf een review over uw broker of beleggingsrekening en maak kans op € 500,- beleggingstegoed.


Lees hier de actievoorwaarden.
De reviews worden verzameld door beleggingsmatch.nl, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor beleggen van Nederland. U helpt andere beleggers door uw ervaring te delen. De reviews die verzameld worden kunnen worden getoond op beleggingsmatch.nl om beleggers te helpen bij de keuze voor een broker. Wenst u anoniem te blijven? Dat is geen probleem, vink dan het vakje aan “toon mijn naam niet”.
Geef een review van uw broker en maak maandelijks kans om € 500,- beleggingstegoed op uw beleggingsrekening te ontvangen.

Hieronder vindt u alle voorwaarden van de actie:
  • De actie is geldig voor tot en met 31-12-2017

  • De actie geldt voor beleggers met die beleggen bij een broker of beleggingsplatform genoteerd bij beleggingsmatch.nl. Hier vindt u een overzicht van de betreffende partijen.

  • De prijzen zullen verloot worden onder de deelnemers. Ieder persoon kan maximaal één prijs winnen.

  • Binnen 4 weken na de einddatum van deze actie zullen de winnaars per email bekend worden. Mochten de winnaars niet binnen 2 weken reageren dan wordt de prijs opnieuw verloot.

  • De prijs wordt toegekend na verificatie van de review. Het tegoed wordt gestort op de beleggingsrekening van de broker die de deelnemer beoordeeld heeft. De deelnemer dient aan te tonen dat hij/zij rekeninghouder is voor deze rekening.

  • Medewerkers van de partijen die beoordeeld zijn kunnen worden uitgesloten van deze actie.

  • Beleggingsmatch.nl kan uw review zonder opgaaf van redenen weigeren.

  • Beleggingsmatch.nl behoudt zich het recht voor de looptijd van de actie te wijzigen, de invulling van de actie te wijzigen of de actie stop te zetten. Wijzigingen in deze actie zullen kenbaar gemaakt worden op de website van beleggingsmatch.nl.

  • Deelname aan deze actie houdt in dat u erkent geldig te hebben kennis genomen van deze actievoorwaarden, deze te hebben gelezen, te begrijpen en te aanvaarden.

  • Op deze actie is de Nederlandse wetgeving van toepassing.