Waarom aanvragen?

De eerlijkste vergelijking
Hulp bij vragen
Gratis en vrijblijvend

Van Lanschot


Van Lanschot is in 1737 opgericht en is de oudste private bank van Nederland. Van Lanschot is sinds 1999 genoteerd aan de Euronext in Amsterdam en heeft kantoren in Nederland, België en Zwitserland. Bij van Lanschot Private banking is beleggen onderdeel van een breed pakket aan financiële diensten zoals o.a. financieren, hypotheken, verzekeren, betalen. Specifieke beleggingsexpertise ligt in de groep bij de dochteronderneming Kempen & Co.

Van Lanschot biedt uitgebreide mogelijkheden als het gaat om beleggen. Vanaf €500.000,- is het mogelijk om te beleggen bij Van Lanschot. U kunt dan kiezen uit vermogensbeheer, beleggingsadvies of zelf beleggen. Via Evi van Lanschot is het ook mogelijk om uw vermogen online te laten beheren vanaf €1.000,-.

Bij van Lanschot vermogensbeheer A la Carte maakt een private banker op basis van uw uitgangspunten en wensen een concreet beleggingsvoorstel. De portefeuille wordt vervolgens belegd conform een afgesproken risicoprofiel. Het daadwerkelijke beleggingsbeleid wordt bepaald door de beleggingsexperts van Kempen & Co. Vervolgens is er periodiek contact met de private banker om de voortgang te bewaken. Bij vermogensbeheer A la Carte bestaat de portefeuille voornamelijk uit beleggingsfondsen. Dit zijn zowel eigen beleggingsproducten (fondsen van Kempen & Co) als actieve- en indexfondsen van andere aanbieders.

Kiest u voor beleggingsadvies dan kunt u volgens Van Lanschot rekenen op een stevige sparringpartner die u op koers houdt om uw doelen te bereiken. Bij Van Lanschot geloven ze in persoonlijk contact en de toegevoegde waarde van maatwerk. U krijgt bij van Lanschot beleggingsadvies dat is afgestemd op uw wensen. Daarnaast bieden zij u online toegang tot actuele fondsinformatie, beursnieuws, opinies en visies.

Organisatie


In onderstaande tabel vindt u de belangrijkste informatie terug over de broker en de dienstverlening.

Naam dienstverlening
Profielfondsen
Naam aanbieder
Van Lanschot
Onderdeel van
Van Lanschot N.V.
Adres
Hooge Steenweg 29
5211 JN 's Hertogenbosch
Vestigingen
Geheel Nederland
Jaar actief
1737
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Prijzen/onderscheidingen
-
Namen directie
Karl Guha, Constant Korthout, Arjan Huisman, Richard Bruens
Toelichting
>50
>10.000

Dienstverlening


U wilt graag weten wat uw mogelijkheden zijn als u belegt. Hier vindt u alle kenmerken en mogelijkheden van de dienstverlening.

Toelichting
Maandag t/m vrijdag
Werkdagen van 08.30 - 21.00 uur
Fondsen keuzetool
Ja
5 euro per kwartaal (mei 2016)
Nee
Ja
Nee
n.v.t.

Vergunningen


Wij nemen alleen brokers op met de juiste vergunningen. Hieronder vindt u de verschillende vergunningen terug die de broker heeft.

Video Van LanschotRekeningvoorwaarden


Wij beoordelen de voorwaarden bij brokers. Niet alleen de prijs is belangrijk maar ook de overige condities die voor u van toepassing kunnen zijn. Zo controleren we bijvoorbeeld of de partij een bankvergunning heeft, zodat uw cash geld veilig is. Maar ook of de betreffende broker uw aandelen uitleent. De broker verdient hiermee extra geld maar u loopt een extra risico. Verder kijken we naar de kosten en voorwaarden van onder andere realtime koersinformatie en afhandeling van uw dividenden.

In de onderstaande tabel vindt u de verschillende punten van de beoordeling. Het aantal sterren (1-5) geeft aan hoe goed de rekeningvoorwaarden scoren in vergelijking met andere dienstverleningen.

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NL
100%
KIFID registratie
100%
Niet uitlenen effecten
Niet van toepassing
GRATIS realtime koersinformatie
Niet van toepassing
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
100%
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
Niet van toepassing
GEEN inactivity fee
Niet van toepassing
GRATIS deponeren / overboeken effecten
Niet van toepassing
GEEN betaalrekening verplicht
Geen
Overige kosten
Geen
Beperkt inzicht in alle indirecte kosten
Overige voorwaarden
50%
Kosten voor overboeken fondsen
Lees hier meer over onze methode om de rekeningvoorwaarden van brokers te beoordelen.

Beschrijving handelsplatform


De profielfondsen van Van Lanschot zijn geschikt voor beleggers die niet actief bezig willen zijn met hun beleggingen. Van Lanschot biedt de profielfondsen aan als advies dienstverlening. Op basis van uw risicoprofiel adviseert Van Lanschot welk profielfonds het beste schikt. Hier betaalt u een advies fee voor. Er zijn 5 verschillende profielfondsen beschikbaar van zeer defensief t/m zeer offensief.

  Toelichting
Meest geschikt voor:
Belegger die niet (actief) met beleggen bezig wil zijn
Specialiteit broker: -

Onderscheidende eigenschappen


De onderscheidende eigenschappen die Van Lanschot noemt over het handelsplatform

Op overzichtelijke wijze goed gespreid beleggen in overeenstemming met uw risicoprofiel.
Uw private banker is het aanspreekpunt voor uw beleggingsportefeuille.
Online hebt u inzage in uw beleggingsportefeuille en toegang tot dagelijks beleggingsnieuws, visies, opinies en fondsinformatie.


Mogelijkheden handelsplatform


Sluit het handelsplatform aan bij uw wensen? Hier vindt u de belangrijkste kenmerken van het platform.

Toelichting
1-10
Uitsluitend Euronext Amsterdam
1-5
Bestens orders
1- 5
n.v.t.
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties, Opties
-
Ja

Video Van LanschotKosten per jaar


In onderstaande tabel tonen we de jaarlijkse kosten. We vermelden zowel het percentages als het absolute bedrag inclusief BTW per jaar. De kosten zijn berekend op basis van de gegevens van de aanbieder, uw inlegbedrag en het door u gekozen handelsprofiel.

%Toelichting
Fondskosten
-
Let op! Afhankelijk van het profiel dat u kiest komen er jaarlijks nog gemiddeld minimaal 0.55% tot 0.72% aan fondskosten bij die in de koers van het mixfonds worden verrekend.
Transactiekosten
-
Geen
Service fee
-
Kosten voor beleggingsadvies en de administratie van de rekening en de beleggingen.
Periodieke kosten
-
Geen
Activity Fee
-
Geen
Totale kosten
-
Geen

Overige kosten Van Lanschot


Overige kosten die van toepassingen kunnen zijn bij de dienstverlening.

Toelichting
-
Gratis
Niet mogelijk
Tegen betaling
Overboeken van fondsen genoteerd in Nederland kost €15,- per fondsregel.
Nee
Nee
Gratis
Onderdeel service fee
-
Nee
n.v.t.

Video Van Lanschot
Maak elke maand kans op € 500,- beleggingstegoed!


Help andere beleggers door uw ervaring te delen!

Schrijf een review over uw broker of beleggingsrekening en maak kans op € 500,- beleggingstegoed.


Lees hier de actievoorwaarden.
De reviews worden verzameld door beleggingsmatch.nl, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor beleggen van Nederland. U helpt andere beleggers door uw ervaring te delen. De reviews die verzameld worden kunnen worden getoond op beleggingsmatch.nl om beleggers te helpen bij de keuze voor een broker. Wenst u anoniem te blijven? Dat is geen probleem, vink dan het vakje aan “toon mijn naam niet”.
Geef een review van uw broker en maak maandelijks kans om € 500,- beleggingstegoed op uw beleggingsrekening te ontvangen.

Hieronder vindt u alle voorwaarden van de actie:
  • De actie is geldig voor tot en met 31-12-2017

  • De actie geldt voor beleggers met die beleggen bij een broker of beleggingsplatform genoteerd bij beleggingsmatch.nl. Hier vindt u een overzicht van de betreffende partijen.

  • De prijzen zullen verloot worden onder de deelnemers. Ieder persoon kan maximaal één prijs winnen.

  • Binnen 4 weken na de einddatum van deze actie zullen de winnaars per email bekend worden. Mochten de winnaars niet binnen 2 weken reageren dan wordt de prijs opnieuw verloot.

  • De prijs wordt toegekend na verificatie van de review. Het tegoed wordt gestort op de beleggingsrekening van de broker die de deelnemer beoordeeld heeft. De deelnemer dient aan te tonen dat hij/zij rekeninghouder is voor deze rekening.

  • Medewerkers van de partijen die beoordeeld zijn kunnen worden uitgesloten van deze actie.

  • Beleggingsmatch.nl kan uw review zonder opgaaf van redenen weigeren.

  • Beleggingsmatch.nl behoudt zich het recht voor de looptijd van de actie te wijzigen, de invulling van de actie te wijzigen of de actie stop te zetten. Wijzigingen in deze actie zullen kenbaar gemaakt worden op de website van beleggingsmatch.nl.

  • Deelname aan deze actie houdt in dat u erkent geldig te hebben kennis genomen van deze actievoorwaarden, deze te hebben gelezen, te begrijpen en te aanvaarden.

  • Op deze actie is de Nederlandse wetgeving van toepassing.