Waarom aanvragen?

De eerlijkste vergelijking
Hulp bij vragen
Gratis en vrijblijvend

Abn Amro


ABN Amro is een van 3 grootste banken van Nederland. Door de problemen in 2008 met de kredietcrises is ABN Amro genationaliseerd en gered door de Nederlandse staat. ABN Amro heeft circa 7 miljoen klanten en 20.000 medewerkers.

Voor beleggers biedt ABN Amro zeer uiteenlopende diensten aan. Vanaf 20 euro kunt u kiezen voor begeleid beleggen van ABN. U kiest dan met hulp van online tools voor een van de mixfondsen van ABN. Met ABN Amro vermogensbeheer richt de bank zich op consumenten die hun vermogen willen uitbesteden. Er wordt belegt in beleggingsfondsen. ABN Amro vermogensbeheer is mogelijk vanaf €75.000,-. U kan kiezen uit 3 verschillende mandaten (portefeuilles). Verder is ook ABN Amro beleggingsadvies mogelijk. Afhankelijk van uw inlegbedrag kunt u kiezen uit 2 verschillende dienstverleningen, fondsadvies bestaande uit beleggingsfondsen en beleggingsadvies actief met onder andere aandelen en opties.

Voor eigen rekening handelen kan via een “zelf beleggen” of “zelf beleggen plus” rekening. De plus rekening is vooral geschikt voor klanten die uitgebreide (koers)informatie en analyse tools wensen en actief handelen.

Organisatie


In onderstaande tabel vindt u de belangrijkste informatie terug over de broker en de dienstverlening.

Naam dienstverlening
zelf beleggen plus
Naam aanbieder
Abn Amro
Onderdeel van
Abn Amro N.V.
Adres
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
Vestigingen
Geheel Nederland
Jaar actief
1720
Minimum inlegbedrag
€ 20,-
Prijzen/onderscheidingen
-
Namen directie
Gerrit Zalm, Johan van Hall, Kees van Dijkhuizen, Caroline Princen, Wietze Reehoorn, Chris Vogelzang, Joop Wijn
Toelichting
>50
>10.000

Dienstverlening


U wilt graag weten wat uw mogelijkheden zijn als u belegt. Hier vindt u alle kenmerken en mogelijkheden van de dienstverlening.

Toelichting
Maandag t/m vrijdag, Zaterdag
08:00-22:00, 09:30-17:30
Analistenrapporten, Eigen grafieken, Favorietenlijst aandelen, Fondsen keuzetool, Fundamentele analyse , Online opleidingen, Technische analyse
Kosten €0,2 p/stuk Alertbericht per mail mogelijk a €0,05 p/stuk
Ja
kosten zijn EUR 1,40 per maand voor goedkoopste betaalrekening (aug 2017)
Nee
Ja
Nee

Vergunningen


Wij nemen alleen brokers op met de juiste vergunningen. Hieronder vindt u de verschillende vergunningen terug die de broker heeft.

Rekeningvoorwaarden


Wij beoordelen de voorwaarden bij brokers. Niet alleen de prijs is belangrijk maar ook de overige condities die voor u van toepassing kunnen zijn. Zo controleren we bijvoorbeeld of de partij een bankvergunning heeft, zodat uw cash geld veilig is. Maar ook of de betreffende broker uw aandelen uitleent. De broker verdient hiermee extra geld maar u loopt een extra risico. Verder kijken we naar de kosten en voorwaarden van onder andere realtime koersinformatie en afhandeling van uw dividenden.

In de onderstaande tabel vindt u de verschillende punten van de beoordeling. Het aantal sterren (1-5) geeft aan hoe goed de rekeningvoorwaarden scoren in vergelijking met andere dienstverleningen.

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NL
100%
AFM vergunning NL
100%
KIFID registratie
100%
Klantenservice NL
100%
Niet uitlenen effecten
100%
GRATIS realtime koersinformatie
100%
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
100%
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
Geen
GEEN inactivity fee
100%
GRATIS deponeren / overboeken effecten
50%
Ontvangen van effecten binnen ABN AMRO is gratis. Ontvangen van effecten van andere bank gratis (soms vergoeding kosten correspondent voor buitenlandse effecten) Uitleveren aan andere bank EUR 22,50 + BTW hoog.
GEEN betaalrekening verplicht
Geen
Kosten a EUR 1,40 per maand voor goedkoopste betaalrekening
Geen CFD broker
100%
Overige kosten
50%
Overige voorwaarden
100%
Lees hier meer over onze methode om de rekeningvoorwaarden van brokers te beoordelen.

Beschrijving handelsplatform


Het handelsplatform van ABN AMRO zelf beleggen plus is geschikt voor actieve beleggers. Bij het zelf beleggen plus kunt u naast gratis beleggingsnieuws en online koersinformatie gebruik maken van Mijn Dealingroom. Mijn Dealingroom biedt u gratis realtime streaming koersinformatie op de Euronext, inzicht in de orderstatus, mogelijkheid tot simpele technische analyse en een schaduwportefeuille. Daarnaast kunt u tegen betaling Mijn Dealingroom uitbreiden met een uitgebreid technische analyse pakket, een optie analyse pakket en realtime koersinformatie van Amerikaanse beurzen.

  Toelichting
Meest geschikt voor:
Actieve belegger
Specialiteit broker: -

Onderscheidende eigenschappen


De onderscheidende eigenschappen die Abn Amro noemt over het handelsplatform

Actief beleggen geschikt vanaf € 20,-
Zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen
Info, koersen en Mijn Dealingroom


Mogelijkheden handelsplatform


Sluit het handelsplatform aan bij uw wensen? Hier vindt u de belangrijkste kenmerken van het platform.

Toelichting
26-50
6-10
>10
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties, Opties, Turbo's/sprinters
Android app, IOS app
iphone/android/blackberry Beurstrend app (alleen op iphone) en turbo app., iphone/android/blackberry Beurstrend app (alleen op iphone) en turbo app.
Ja

Kosten per jaar


In onderstaande tabel tonen we de jaarlijkse kosten. We vermelden zowel het percentages als het absolute bedrag inclusief BTW per jaar. De kosten zijn berekend op basis van de gegevens van de aanbieder, uw inlegbedrag en het door u gekozen handelsprofiel.

%Toelichting
Fondskosten
-
Geen
Transactiekosten
-
De transactiekosten zijn gebaseerd op uw keuzes bij Stap 1. Uw wensen. Daar kunt u een standaardprofiel selecteren of zelf een transactieprofiel maken.
Service fee
-
De jaarlijkse service kosten zijn €108,- vast per jaar en 0,08% variabel per jaar over uw belegd vermogen (exclusief opties).
Periodieke kosten
-
Geen
Activity Fee
-
Geen
Totale kosten
-
Geen

Overige kosten Abn Amro


Overige kosten die van toepassingen kunnen zijn bij de dienstverlening.

Toelichting
Financial transaction tax, Stamp duty
Gratis
Gratis
Tegen betaling
€22,50 per fondsregel
Nee
Nee
Gratis
Tegen betaling
Hiervoor gelden de tarieven voor aandelen
Nee


Maak elke maand kans op € 500,- beleggingstegoed!


Help andere beleggers door uw ervaring te delen!

Schrijf een review over uw broker of beleggingsrekening en maak kans op € 500,- beleggingstegoed.


Lees hier de actievoorwaarden.
De reviews worden verzameld door beleggingsmatch.nl, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor beleggen van Nederland. U helpt andere beleggers door uw ervaring te delen. De reviews die verzameld worden kunnen worden getoond op beleggingsmatch.nl om beleggers te helpen bij de keuze voor een broker. Wenst u anoniem te blijven? Dat is geen probleem, vink dan het vakje aan “toon mijn naam niet”.
Geef een review van uw broker en maak maandelijks kans om € 500,- beleggingstegoed op uw beleggingsrekening te ontvangen.

Hieronder vindt u alle voorwaarden van de actie:
  • De actie is geldig voor tot en met 31-12-2017

  • De actie geldt voor beleggers met die beleggen bij een broker of beleggingsplatform genoteerd bij beleggingsmatch.nl. Hier vindt u een overzicht van de betreffende partijen.

  • De prijzen zullen verloot worden onder de deelnemers. Ieder persoon kan maximaal één prijs winnen.

  • Binnen 4 weken na de einddatum van deze actie zullen de winnaars per email bekend worden. Mochten de winnaars niet binnen 2 weken reageren dan wordt de prijs opnieuw verloot.

  • De prijs wordt toegekend na verificatie van de review. Het tegoed wordt gestort op de beleggingsrekening van de broker die de deelnemer beoordeeld heeft. De deelnemer dient aan te tonen dat hij/zij rekeninghouder is voor deze rekening.

  • Medewerkers van de partijen die beoordeeld zijn kunnen worden uitgesloten van deze actie.

  • Beleggingsmatch.nl kan uw review zonder opgaaf van redenen weigeren.

  • Beleggingsmatch.nl behoudt zich het recht voor de looptijd van de actie te wijzigen, de invulling van de actie te wijzigen of de actie stop te zetten. Wijzigingen in deze actie zullen kenbaar gemaakt worden op de website van beleggingsmatch.nl.

  • Deelname aan deze actie houdt in dat u erkent geldig te hebben kennis genomen van deze actievoorwaarden, deze te hebben gelezen, te begrijpen en te aanvaarden.

  • Op deze actie is de Nederlandse wetgeving van toepassing.