Voordelen beleggingsmatch

Onafhankelijk
Alle brokers gecheckt
Hulp bij vragen

Degiro


Degiro is in 2008 opgericht door vijf oud Binck-medewerkers. De focus van Degiro lag aanvankelijk op diensten voor de zakelijke markt. Sinds september 2013 is het echter ook voor particuliere beleggers mogelijk om te handelen op het platform van Degiro. Sinds de start in Nederland biedt Degiro tarieven die 80% onder de huidige markttarieven liggen. De tarieven die u betaalt zijn afhankelijk van het account dat u kiest. U heeft de keuze uit basic, active en trader. Bij deze accounts gaat u akkoord dat Degiro uw effecten uitleent, het zogenoemde “securities lending”. Dit betekent dat uw effecten kunnen worden uitgeleend aan derden. Dit brengt een extra risico met zich mee, namelijk het risico om uw beleggingstegoeden te verliezen. Het uitlenen van effecten is naast de transactiekosten een extra bron van inkomsten voor Degiro. Mede hierdoor kunnen de transactiekosten laag worden gehouden.

U kunt bij aanmelding ook voor een zogenoemde Custody account kiezen. Uw effecten worden dan niet uitgeleend. Er gelden dan wel andere tarieven en u kunt in minder producten handelen.

Het handelsplatform van Degiro is een eenvoudige webtrader met basisfunctionaliteiten en een aantal tools. Het platform biedt uitgebreide handelsmogelijkheden. U kunt handelen in aandelen, opties, futures, obligaties, turbo’s, CFD’s, beleggingsfondsen en trackers. Afhankelijk van het type product zijn er ruim 100 beurzen beschikbaar.

Organisatie


In onderstaande tabel vindt u de belangrijkste informatie terug over de broker en de dienstverlening.

Naam dienstverlening
Zelf beleggen
Naam aanbieder
Degiro
Onderdeel van
Degiro B.V.
Adres
Amstelplein 1
1096HA Amsterdam
Vestigingen
Amsterdam
Website
Meer informatie  |  Rekening openen
Jaar actief
2008
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Prijzen/onderscheidingen
-
Namen directie
Gijs Nagel
Toelichting
>50
>10.000

Dienstverlening


U wilt graag weten wat uw mogelijkheden zijn als u belegt. Hier vindt u alle kenmerken en mogelijkheden van de dienstverlening.

Toelichting
Maandag t/m vrijdag
van 08.00 - 22.00 uur
Favorietenlijst aandelen, Fundamentele analyse , Technische analyse
Nee
Ja
Het is mogelijk een account te openen waar effecten niet worden uitgeleend. De kosten voor het uitvoeren van transacties liggen dan wel hoger.
Nee
Het is bij DEGIRO niet mogelijk om liquiditeiten aan te houden op de rekening. je cashgeld wordt geïnvesteerd in het FundShare Umbrella EUR Cash Fund. Elke storting of bedrag dat vrijkomt na een transactie word automatisch belegd in dit fonds. Eventueel rendement keer het fonds (deels) uit.
Nee

Vergunningen


Wij nemen alleen brokers op met de juiste vergunningen. Hieronder vindt u de verschillende vergunningen terug die de broker heeft.

Toelichting
Ja
14002441
Nee
Ja
400.000397
Ja

Rekeningvoorwaarden


Wij beoordelen de voorwaarden bij brokers. Niet alleen de prijs is belangrijk maar ook de overige condities die voor u van toepassing kunnen zijn. Zo controleren we bijvoorbeeld of de partij een bankvergunning heeft, zodat uw cash geld veilig is. Maar ook of de betreffende broker uw aandelen uitleent. De broker verdient hiermee extra geld maar u loopt een extra risico. Verder kijken we naar de kosten en voorwaarden van onder andere realtime koersinformatie en afhandeling van uw dividenden.

In de onderstaande tabel vindt u de verschillende punten van de beoordeling. Het aantal sterren (1-5) geeft aan hoe goed de rekeningvoorwaarden scoren in vergelijking met andere dienstverleningen.

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NL
Geen
AFM vergunning NL
100%
KIFID registratie
100%
Klantenservice NL
100%
Niet uitlenen effecten
50%
Het is mogelijk een account te openen waar effecten niet worden uitgeleend. De kosten voor het uitvoeren van transacties liggen dan wel hoger.
GRATIS realtime koersinformatie
100%
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
100%
Dividend & Coupon verwerking gratis. Keuze dividend - Stock dividend (best effort basis) € 7,50 per dividend.
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
Geen
GEEN inactivity fee
100%
GRATIS deponeren / overboeken effecten
50%
Overboeken van DEGIRO naar een andere broker. Kostprijs met minimum van € 100 per regel. Van een andere broker naar DEGIRO €10,- per regel, gratis voor portefeuilles >€3000,-.
GEEN betaalrekening verplicht
100%
Geen CFD broker
100%
Overige kosten
100%
Overige voorwaarden
100%
Voor transacties in Trackers (ETF's) en beleggingsfondsen uit de Degiro Kernselectie worden geen transactiekosten gerekend o.b.v. de fair use policy. Kernselectie bestaat uit ruim 200 beleggingsfondsen en ruim 700 indextrackers. De Fair use policy houdt in dat Degiro wel transactiekosten rekent wanneer u, binnen een maand, meer dan 1 transactie doet in hetzelfde instrument uit de DEGIRO Kernselectie. De kosten van de desbetreffende beurs worden gerekend.
Lees hier meer over onze methode om de rekeningvoorwaarden van brokers te beoordelen.

Beschrijving handelsplatform


Eenvoudige webtrader met basis functionaliteiten. Klanten krijgen gratis realtime koersen voor Euronext aandelen en derivaten en de 1000 grootste bedrijven van Europa. Via het platform kan de klant handelen op beurzen wereldwijd tegen professionele tarieven.

  Toelichting
Meest geschikt voor:
-
Specialiteit broker: -

Onderscheidende eigenschappen


De onderscheidende eigenschappen die Degiro noemt over het handelsplatform

Beleggen tegen de laagste kosten
Wereldwijde dekking
Klant worden en geld storten kan via Ideal binnen 5 minuten


Mogelijkheden handelsplatform


Sluit het handelsplatform aan bij uw wensen? Hier vindt u de belangrijkste kenmerken van het platform.

Toelichting
>50
Je kunt handelen op meer dan 100 beurzen
1-5
Er zijn 4 ordertypes beschikbaar
1- 5
Aandelen, Beleggingsfondsen, CFD's, Futures, Indextrackers, Obligaties, Opties, Turbo's/sprinters
Voor transacties in Trackers (ETF's) en beleggingsfondsen uit de Degiro Kernselectie worden geen transactiekosten gerekend o.b.v. de fair use policy. Kernselectie bestaat uit ruim 200 beleggingsfondsen en ruim 700 indextrackers. De Fair use policy houdt in dat Degiro wel transactiekosten rekent wanneer u, binnen een maand, meer dan 1 transactie doet in hetzelfde instrument uit de DEGIRO Beleggingsfondsen Kernselectie. De kosten van de desbetreffende beurs worden gerekend. Derivaten zijn alleen beschikbaar bij een active of trader account/profiel.
Mobiele website
Nee
Het is bij DEGIRO niet mogelijk om liquiditeiten aan te houden op de rekening. je cashgeld wordt geïnvesteerd in het FundShare Umbrella EUR Cash Fund. Elke storting of bedrag dat vrijkomt na een transactie word automatisch belegd in dit fonds. Eventueel rendement keer het fonds (deels) uit.

Kosten per jaar


In onderstaande tabel tonen we de jaarlijkse kosten. We vermelden zowel het percentages als het absolute bedrag inclusief BTW per jaar. De kosten zijn berekend op basis van de gegevens van de aanbieder, uw inlegbedrag en het door u gekozen handelsprofiel.

%Toelichting
Fondskosten
-
Geen
Transactiekosten
-
De transactiekosten zijn gebaseerd op uw keuzes bij Stap 1. Uw wensen. Daar kunt u een standaardprofiel selecteren of zelf een transactieprofiel maken.

De getoonde kosten zijn voor de dienstverlening basic, active en trader. U kunt er ook voor kiezen dat uw effecten niet worden uitgeleend. U kiest dan voor de dienstverlening custody. Bij aanmelding voor een rekening kun u dit aangeven. Er kunnen dan andere tarieven gelden en u kunt in minder producten handelen.
Service fee
-
Voor sommige beurzen gelden kosten voor het opzetten van handelsmogelijkheden. Dit is €2,50 per jaar per beurs (max 0.25% van portefeuille). Deze worden hier vermeld.
Periodieke kosten
-
Geen
Activity Fee
-
Geen
Totale kosten
-
Geen

Overige kosten Degiro


Overige kosten die van toepassingen kunnen zijn bij de dienstverlening.

Toelichting
Financial transaction tax, Stamp duty
Tegen betaling
€5 per overzicht
Gratis
Gratis voor portefeuille >3000 euro anders €10,- per regel.
Tegen betaling
Kostprijs met minimum van €100 per regel in de portefeuille
Nee
Nee
Gratis, Tegen betaling
Voor stock dividend op 'best effort basis' € 7,50 per dividend.
Tegen betaling
€1 per contract
Nee