Waarom aanvragen?

De eerlijkste vergelijking
Hulp bij vragen
De beste inzichten

Over Todays Groep


Today’s Groep werd in 2003 opgericht en begon in 2005 een internet broker. In de hierop volgende jaren is Today’s Groep uitgegroeid tot een volwaardige online broker en vermogensbeheerder. Today’s Groep maakt gebruik van het handelsplatform van Interactive Brokers en biedt beleggers verschillende beleggingsdiensten.

Beleggen bij Today’s kan via verschillende handelsplatformen. De platformen zijn voor zowel beginnende als gevorderde beleggers geschikt. Onder de naam Todays For Tommorow kun je eenvoudig (periodiek) fondsbeleggen. U heeft hier de keuze voor index, advies of beschermd beleggen. Met behulp van voorbeeldportefeuilles kunt u zelf een fondsportefeuille samenstellen.

Today’s vermogensbeheer neemt het beleggen volledig uit handen. Op basis van uw wensen wordt een maatwerk portefeuille samengesteld. Met Today’s vermogensbeheer belegt u in trackers aangevuld met individuele effecten en eventueel opties. Vanaf €100.000 euro kunt u gebruik maken van maatwerk via Today’s vermogensbeheer.

 


Naam dienstverlening
Vermogensbeheer
Naam aanbieder
Todays Groep
Onderdeel van
Today's Beheer Holding B.V.
Adres
Frederiksplein 1
1017 XK Amsterdam
Vestigingen
Amsterdam
Jaar actief
2002
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Prijzen/onderscheidingen
-
Namen directie
Cees Smit en Geesje Boon

Onze beoordeling


Wij beoordelen partijen op 25 onderdelen en 72 punten op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Per onderdeel kunnen punten worden gescoord. Met onze beoordeling heeft u de beschikking over een kwaliteitskeurmerk die u de verschillen tussen vermogensbeheerders eenvoudig inzichtelijk maakt. Onze methode is extern gevalideerd door AF advisors. Hierdoor is onze methode extern gevalideerd en waarborgen we onze onafhankelijkheid.

Het aantal sterren (maximaal 5) geeft aan hoe goed de beoordeling is voor de verschillende categorieën. Per categorie vindt u een specificatie welke onderdelen we precies beoordelen.

Beoordeling
Organisatie
Kosten
Beleggingsbeleid
Risicobeleid
Lees hier meer over de methode voor het beoordelen van vermogensbeheerders & beleggingsadviseurs.

Vergunningen


Wij nemen alleen vermogensbeheerders op met de juiste vergunningen. Hieronder vindt u de verschillende vergunningen terug die de vermogensbeheerder heeft. Daarnaast zijn in deze tabel ook de inschrijvingen bij het klachteninstituut KIFID en de DSI certificering opgenomen.

Toelichting
Ja
14002560
Ja
Alles weten over Todays Groep?
Vraag de complete rapportage aan met alle informatie
 • Alle informatie over vergunningen
 • Mogelijkheden dienstverlening 
 • Informatie gecheckt & beoordeeld
rapportage
Gratis rapportage

Beschrijving beleggingsbeleid


Vermogensbeheer van Today's staat voor een maatwerk invulling aan de hand van uw wensen en doelstellingen. Zij werken hierbij met de Core Satellite strategie en delen de portefeuille op in twee delen. De "core" (kern) van de portefeuille bestaat uit een wereldwijd gespreide invulling van fundamenteel goed gewaardeerde landen en sectoren. Deze spreiding wordt op een kostenbewuste wijze gecreëerd door slim gebruik te maken van ETF's (trackers). Daarnaast zullen er een aantal satellieten worden toegevoegd aan deze kern. Deze kunnen variëren van individuele aandelen die fundamenteel en technisch goed gewaardeerd zijn tot het berschermen van de Core in een neergaande markt doormiddel van opties. Op deze wijze streeft Todays naar vermogensgroei op lange termijn door een spreiding over verschillende beleggingscategorieën, een combinatie van actief en passief beheer en een bescherming wanneer beurskoersen dalen.

Onderscheidende eigenschappen


De onderscheidende eigenschappen die Todays Groep noemt over het beleggingsbeleid

Combinatie van Actief en Passief
Bescherming in dalende markt
Kostenefficiënt


Kenmerken beleggingsbeleid


Sluit het beleggingsbeleid aan bij uw wensen? Hier vindt u de belangrijkste kenmerken van het beleggingsbeleid.

Toelichting
Geen
Actief
Meer weten over het beleggingsbeleid?
In onze rapportage ontvangt u alle informatie over het beleggingsbeleid van Todays Groep
 • Alle kenmerken op een rij
 • Weten waar u voor kiest
 • Informatie gecheckt & beoordeeld
rapportage
Gratis rapportage

Kosten per jaar


In onderstaande tabel tonen we de verwachte jaarlijkse kosten inclusief BTW per jaar voor uw situatie. De kosten zijn berekend op basis van de gegevens van de aanbieder, uw inlegbedrag en uw gekozen profiel. De fondskosten en transactiekosten zijn een gemiddelde van de betreffende portefeuille. In de toelichting vindt u algemene informatie over de kosten.

%Toelichting
Fondskosten
-
De kern van de portefeuille wordt belegd in trackers. De lopende kosten bedragen gemiddeld 0,3% per jaar.
Transactiekosten
-
De transactiekosten bij gebruik depot bank Interactive brokers. Kosten per transactie bedragen 0,08%. Gemiddeld liggen de kosten rond de 0.5 - 0.1%. Bij gebruik van depot bank Binck liggen de kosten gemiddeld tussen de 0,1 - 0,2% per jaar.
Service fee
-
Interactive brokers rekent geen service fee. Bij gebruik van Binck bank liggen de kosten tussen de 0,1 - 0,2% per jaar.
Periodieke kosten
-
Geen
Beheerfee
-
1,45% per jaar inclusief BTW tot €200.000. Daarna daalt het tarief afhankelijk van uw inleg. Per portefeuille zal worden gekeken naar een maatwerk tarief.
Performance fee
-
Het is mogelijk om voor een lagere beheerfee te kiezen in samenspraak met een performance fee van 10% per jaar inclusief BTW. De performance is met hurdle rate en gebruik van high watermark (3 jaar).
Totale kosten
-
Geen
Op basis van de gegevens van de vermogensbeheerder berekenen wij de verwachte kosten per jaar aan de hand van de Vergelijkende Kosten Maatstaf (VKM). Een volledige uitleg van deze methode leest in ons artikel kosten bij beleggen. Naast de jaarlijkse kosten kan het zijn dat u ook (eenmalige) overige kosten betaalt. Deze staan vermeld bij het onderdeel "overige kosten".

Overige kosten Todays Groep


De belangrijkste overige kosten die van toepassing kunnen zijn bij de dienstverlening.

Toelichting
Financial transaction tax, Stamp duty
-
-
Niet mogelijk
Inzicht in alle kosten van Todays Groep?
Vraag een volledig overzicht aan met alle kosten
 • Overzicht van alle kosten
 • Uw persoonlijke kostenberekening
 • Inzicht in kosten bij overstappen naar of van Todays Groep
rapportage
Gratis rapportage

Rendementen Todays Groep


Veel aanbieders hebben modelportefeuilles die bestaan uit verschillende beleggingsproducten. Welke beleggingsproducten gekozen worden is afhankelijk van het risicoprofiel en de strategie van de aanbieder. In onderstaand overzicht vindt u de rendementen die horen bij elk risicoprofiel. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch maken wij ze graag voor u inzichtelijk.

*Onderstaande tabel toont het netto rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten op basis van uw uitgangspunten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico, zie hiervoor het tabblad risico.

De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Profiel zeer defensief defensief neutraal offensief zeer offensief
2016
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
Inzicht in alle rendementen van Todays Groep?
Vraag het overzicht aan met alle historische jaarrendementen
 • Alle netto rendementen op een rij
 • Overzicht van 3, 5, 7 en 10 jaar
 • Toelichting bij rendementen
rapportage
Gratis rapportage

Risicoprofielen Todays Groep


Elke aanbieder mag zelf zijn risicoprofielen bepalen. Meestal hebben ze 5 profielen die oplopen van een laag risico naar een hoog risico. Het risico wordt bepaald door de beleggingsproducten waarin belegd wordt en de verdeling over aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten. De verdeling kan per aanbieder verschillen. Onderstaande tabel geeft de profielen weer van de gekozen aanbieder.

Beleggingsprofiel I II III IV V
Verdeling
(minimum-maximum)
Aandelen
10%
(0-20)
30%
(0-40)
50%
(0-60)
70%
(0-80)
90%
(0-100)
Obligaties
90%
(0-100)
70%
(0-100)
50%
(0-100)
30%
(0-100)
10%
(0-100)
Alternatieve beleggingen
0%
(0-25)
0%
(0-25)
0%
(0-25)
0%
(0-25)
0%
(0-25)
Liquiditeiten
0%
(0-100)
0%
(0-100)
0%
(0-100)
0%
(0-100)
0%
(0-100)
Volledig risicoprofiel Todays Groep?
Vraag de rapportage aan met het complete risicobeleid
 • Inzicht in het risicoprofiel
 • Uitleg over het gevoerde risicobeleid
 • Inzicht in verwacht risico & rendement
rapportage
Gratis rapportage