Waarom aanvragen?

De eerlijkste vergelijking
Hulp bij vragen
De beste inzichten

Over SNS


SNS Bank is een middelgrote Nederlandse bank en vindt haar oorsprong in 1817. Door diverse problemen bij SNS heeft de Nederlandse staat SNS Reaal en SNS Bank in februari 2013 genationaliseerd. De Nederlandse staat is op dit moment eigenaar van de bank. Eind 2013 werkten circa 2000 medewerkers voor de Staatsbank.

De afgelopen jaren heeft SNS hun beleggingsdienstverlening verder afgebouwd. SNS Securities, de vermogensbeheertak, is overgenomen door Bank ten Cate in 2013. In hetzelfde jaar is het platform voor fondsbeleggers “Fundcoach” overgenomen door Binck Bank. In 2016 is SNS gestopt met SNS zelf beleggen. U kon hier voorheen direct via de beurs handelen in aandelen, fondsen, trackers, opties, obligaties en hefboomproducten met.

Beleggen bij SNS kan nu nog via de “SNS Doelbeleggen”. U kunt dan gespreid beleggen met de mixfondsen van ASN, Een beleggingsrekening kunt u al openen vanaf €20,-.

 


Naam dienstverlening
Doelbeleggen
Naam aanbieder
SNS
Onderdeel van
SNS Reaal
Adres
Croeselaan 1
3521 BJ Utrecht
Vestigingen
Geheel Nederland
Jaar actief
1817
Minimum inlegbedrag
€ 20,-
Prijzen/onderscheidingen
-
Namen directie
Dick Okhuijsen, Rob Langezaal, Alexander Baas, Annemiek van Melick, Martijn Wissels
Toelichting
>50
101- 250 miljoen
>10.000

Onze beoordeling


Wij beoordelen partijen op 25 onderdelen en 72 punten op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Per onderdeel kunnen punten worden gescoord. Met onze beoordeling heeft u de beschikking over een kwaliteitskeurmerk die u de verschillen tussen vermogensbeheerders eenvoudig inzichtelijk maakt. Onze methode is extern gevalideerd door AF advisors. Hierdoor is onze methode extern gevalideerd en waarborgen we onze onafhankelijkheid.

Het aantal sterren (maximaal 5) geeft aan hoe goed de beoordeling is voor de verschillende categorieën. Per categorie vindt u een specificatie welke onderdelen we precies beoordelen.

Beoordeling
Organisatie
Kosten
Beleggingsbeleid
Risicobeleid
Lees hier meer over de methode voor het beoordelen van vermogensbeheerders & beleggingsadviseurs.

Vergunningen


Wij nemen alleen vermogensbeheerders op met de juiste vergunningen. Hieronder vindt u de verschillende vergunningen terug die de vermogensbeheerder heeft. Daarnaast zijn in deze tabel ook de inschrijvingen bij het klachteninstituut KIFID en de DSI certificering opgenomen.

Toelichting
Ja
12000085
Ja
Alles weten over SNS?
Vraag de complete rapportage aan met alle informatie
 • Alle informatie over vergunningen
 • Mogelijkheden dienstverlening 
 • Informatie gecheckt & beoordeeld
rapportage
Gratis rapportage

Beschrijving beleggingsbeleid


Bij SNS Doelbeleggen kiest u voor gemak. U maakt de keuze voor 1 van de 5 duurzame ASN-fondsen. Elk fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en rendement. Inleggen en verkopen is kosteloos en kan op elk moment. U kiest uw doel en welk risico u wenst te nemen en legt dit vast via de SNS doelplanner. SNS doelbeleggen belegt in het fonds in een goed gespreide portefeuille met het risico dat u van tevoren heeft aangegeven. Inleggen kan vanaf € 20 per keer. Bijvoorbeeld eenmalig, maandelijks of alleen op het moment dat u wat geld over hebt. Als u het geld nodig heeft, kunt u er direct weer bij door een deel van uw beleggingen te verkopen.

SNS Doelbeleggen belegt via ASN duurzame fondsen. Het fonds belegt via beleggingsinstellingen wereldwijd in aandelen en staatsobligaties die voldoen aan de duurzaamheidscriteria. Er wordt een splitsing gemaakt tussen een obligatiepool, aandelenpool, milieupool en small & midcappool. Afhankelijk van uw risicoprofiel kiest een fonds hiertussen een verdeling. Zie het onderdeel risico voor de verschillende parameters.

De ASN Obligatiepool belegt in in euro luidende staatsobligaties van landen die jaarlijks worden beoordeeld op duurzaamheidscriteria, terugbetaalcapaciteit en liquiditeit. ASN Aandelenpool belegt actief in een gespreide portefeuille van beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd. Er vindt geen tactisch allocatiebeleid plaats. Periodiek worden de gewichten teruggezet naar de standaardverdeling. De milieupool ASN Milieupool belegt actief in een wereldwijde portefeuille aandelen van beursgenoteerde ondernemingen in de sectoren water, duurzame energie en afvalverwerking. ASN Small & Midcappool belegt actief in een geconcentreerde portefeuille van kleine en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen in Europa.

Onderscheidende eigenschappen


De onderscheidende eigenschappen die SNS noemt over het beleggingsbeleid

beleg al vanaf €20
loop niet meer risico dan bij je past
inleggen en verkopen kost niets en kan altijd


Kenmerken beleggingsbeleid


Sluit het beleggingsbeleid aan bij uw wensen? Hier vindt u de belangrijkste kenmerken van het beleggingsbeleid.

Toelichting
Best in class, Negatieve uitsluiting
Actief
SNS maakt gebruik van zowel actieve als passieve producten.
Meer weten over het beleggingsbeleid?
In onze rapportage ontvangt u alle informatie over het beleggingsbeleid van SNS
 • Alle kenmerken op een rij
 • Weten waar u voor kiest
 • Informatie gecheckt & beoordeeld
rapportage
Gratis rapportage

Kosten per jaar


In onderstaande tabel tonen we de verwachte jaarlijkse kosten inclusief BTW per jaar voor uw situatie. De kosten zijn berekend op basis van de gegevens van de aanbieder, uw inlegbedrag en uw gekozen profiel. De fondskosten en transactiekosten zijn een gemiddelde van de betreffende portefeuille. In de toelichting vindt u algemene informatie over de kosten.

%Toelichting
Fondskosten
-
Lopende kosten voor het beleggen in de profielfondsen zijn gemiddeld 0,9% per jaar
Transactiekosten
-
Geen
Service fee
-
De servicekosten brengt SNS per kwartaal bij u in rekening. De kosten zijn een vergoeding voor beheer van beleggingsrekening, Kwartaalrapporten, Jaarlijkse Profielcheck, Aan- en verkopen van beleggingen en Macro-economische visie. De jaarlijkse servicekosten zijn 0,3%.
Periodieke kosten
-
Geen
Beheerfee
-
Geen
Performance fee
-
Geen
Totale kosten
-
SNS doelbeleggen is in januari 2017 live gegaan en vervangt SNS profiel beleggen.
Op basis van de gegevens van de vermogensbeheerder berekenen wij de verwachte kosten per jaar aan de hand van de Vergelijkende Kosten Maatstaf (VKM). Een volledige uitleg van deze methode leest in ons artikel kosten bij beleggen. Naast de jaarlijkse kosten kan het zijn dat u ook (eenmalige) overige kosten betaalt. Deze staan vermeld bij het onderdeel "overige kosten".

Overige kosten SNS


De belangrijkste overige kosten die van toepassing kunnen zijn bij de dienstverlening.

Toelichting
Financial transaction tax, Stamp duty
Ja
Er kunnen in- en uitstapkosten van toepassing zijn.
Ja
Niet mogelijk
Inzicht in alle kosten van SNS?
Vraag een volledig overzicht aan met alle kosten
 • Overzicht van alle kosten
 • Uw persoonlijke kostenberekening
 • Inzicht in kosten bij overstappen naar of van SNS
rapportage
Gratis rapportage

Rendementen SNS


Veel aanbieders hebben modelportefeuilles die bestaan uit verschillende beleggingsproducten. Welke beleggingsproducten gekozen worden is afhankelijk van het risicoprofiel en de strategie van de aanbieder. In onderstaand overzicht vindt u de rendementen die horen bij elk risicoprofiel. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch maken wij ze graag voor u inzichtelijk.

*Onderstaande tabel toont het netto rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten op basis van uw uitgangspunten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico, zie hiervoor het tabblad risico.

De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van beheerfee, service fee en transactiekosten. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

SNS Doelbeleggen is gestart per 10 januari 2017. Er zijn daarom nog geen rendementen beschikbaar.

Profiel Zeer defensief Defensief Neutraal Offensief Zeer offensief
2016
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
Inzicht in alle rendementen van SNS?
Vraag het overzicht aan met alle historische jaarrendementen
 • Alle netto rendementen op een rij
 • Overzicht van 3, 5, 7 en 10 jaar
 • Toelichting bij rendementen
rapportage
Gratis rapportage

Risicoprofielen SNS


Elke aanbieder mag zelf zijn risicoprofielen bepalen. Meestal hebben ze 5 profielen die oplopen van een laag risico naar een hoog risico. Het risico wordt bepaald door de beleggingsproducten waarin belegd wordt en de verdeling over aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten. De verdeling kan per aanbieder verschillen. Onderstaande tabel geeft de profielen weer van de gekozen aanbieder.

Beleggingsprofiel I II III IV V
Verdeling
(minimum-maximum)
Aandelen
10%
(5-15)
25%
(15-35)
45%
(35-55)
70%
(55-85)
90%
(75-95)
Obligaties
90%
(85-95)
75%
(70-80)
55%
(50-60)
30%
(25-35)
10%
(5-15)
Alternatieve beleggingen
-
-
-
-
-
Liquiditeiten
0% (-)
0% (-)
0% (-)
0% (-)
0% (-)
Volledig risicoprofiel SNS?
Vraag de rapportage aan met het complete risicobeleid
 • Inzicht in het risicoprofiel
 • Uitleg over het gevoerde risicobeleid
 • Inzicht in verwacht risico & rendement
rapportage
Gratis rapportage