Waarom aanvragen?

De eerlijkste vergelijking
Hulp bij vragen
De beste inzichten

Over Binck


Binck is opgericht in 2000 en genoteerd aan de AEX. Binck werd in 2004 overgenomen door Amsterdam Option Traders (AOT). Binck nam zelf in 2007 Alex over en werd daarmee marktleider in Nederland en tevens een top-5 speler in Europa. BinckBank N.V. heeft in Europa ruim 490.000 klanten en een toevertrouwd vermogen van meer dan €21 miljard.

Beleggen bij Binck kan met verschillende beleggingsdiensten. Als particulier kunt u zelf beleggen via een van de verschillende “pakketten” Binck Basic, Binck Active en Binck Fundcoach. Afhankelijk van uw wensen voor (koers)informatie en beleggingstools kunt u als u in aandelen wilt handelen kiezen uit Basic of Active. De prijzen tussen beide pakketten verschillen. De dienstverlening die bij u past is afhankelijk van het aantal transactie en inlegbedrag. Via onze vergelijker maakt u de verschillen van beleggen bij Binck eenvoudig inzichtelijk. Wilt u graag in trackers en/of beleggingsfondsen beleggen dan kunt u kiezen voor Binck Fundcoach. Dit platform is gericht op fondsbeleggers. U kunt via Fundcoach ook eenvoudig automatisch periodiek beleggen en beleggen in de alles-in-1 portefeuilles.

 


Naam dienstverlening
Alles-in-1
Naam aanbieder
Binck
Onderdeel van
Binckbank N.V.
Adres
Barbara Strozzilaan 310
1083 HN Amsterdam
Vestigingen
Amsterdam
Jaar actief
2000
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Prijzen/onderscheidingen
-
Namen directie
Koen Beentjes, Vincent Germyns, Evert-Jan Kooistra
Toelichting
>50
>1 miljard
Totale AUM van Binck bedraagt meer dan 1 miljard.
>10.000

Onze beoordeling


Wij beoordelen partijen op 25 onderdelen en 72 punten op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Per onderdeel kunnen punten worden gescoord. Met onze beoordeling heeft u de beschikking over een kwaliteitskeurmerk die u de verschillen tussen vermogensbeheerders eenvoudig inzichtelijk maakt. Onze methode is extern gevalideerd door AF advisors. Hierdoor is onze methode extern gevalideerd en waarborgen we onze onafhankelijkheid.

Het aantal sterren (maximaal 5) geeft aan hoe goed de beoordeling is voor de verschillende categorieën. Per categorie vindt u een specificatie welke onderdelen we precies beoordelen.

Beoordeling
Organisatie
Kosten
Beleggingsbeleid
Risicobeleid
Lees hier meer over de methode voor het beoordelen van vermogensbeheerders & beleggingsadviseurs.

Vergunningen


Wij nemen alleen vermogensbeheerders op met de juiste vergunningen. Hieronder vindt u de verschillende vergunningen terug die de vermogensbeheerder heeft. Daarnaast zijn in deze tabel ook de inschrijvingen bij het klachteninstituut KIFID en de DSI certificering opgenomen.

Toelichting
Ja
11000514
Ja
Alles weten over Binck?
Vraag de complete rapportage aan met alle informatie
 • Alle informatie over vergunningen
 • Mogelijkheden dienstverlening 
 • Informatie gecheckt & beoordeeld
rapportage
Gratis rapportage

Beschrijving beleggingsbeleid


Via Binck Fundcoach kunt u beleggen in de alles-in-1 portefeuilles. U belegt dan in een mixfonds met een vastgestelde mix van aandelen, obligaties en vastgoed. Binck Fundcoach biedt u de keuze tussen passief beheerde mixfondsen van Think ETF's of de actief beheerde mixfondsen van Blackrock.

Alles-in-1 portefeuille Blackrock
Het Fonds streeft via een combinatie van kapitaalgroei en opbrengsten naar een rendement op uw belegging dat overeenstemt met het door gekozen risiconiveau. Het Fonds probeert zijn beleggingsdoelstelling te realiseren met indirecte posities in aandeleneffecten (bijv. aandelen), aandelengerelateerde (AR) effecten, vastrentende (VR) effecten (zoals obligaties) en VR gerelateerde effecten (VRR), alternatieve activa (waaronder vastgoed en grondstoffen) cash en deposito's. Tot de VR effecten behoren geldmarktinstrumenten (GMI's) (d.w.z. schuldeffecten met een korte looptijd). De AR-effecten en VRR effecten omvatten ook afgeleide financiële instrumenten (derivaten) (d.w.z. beleggingen waarvan de koersen zijn gebaseerd op een of meer onderliggende activa). Het Fonds verkrijgt posities in deze beleggingsklassen door beleggingen in andere fondsen, waaronder door de BlackRock Group beheerde exchange traded funds en andere indexfondsen. Indien gepast geacht kan het fonds ook direct beleggen in VRR-effecten, GMI's, cash en deposito's.

Alles-in-1 portefeuille Think ETF's
Het doel van de Think is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van de volgende Indices conform het gekozen risiconiveau. Het mixfonds bestaat afhankelijk van uw risiconiveau uit de volgende producten:
-Markit iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 Index
-Markit iBoxx EUR Liquid Corporates Index
-Think Global Equity Index
-Think Global Real Estate Index

De ETF belegt in de Think ETF’s die bovenstaande indices volgen. In het totaal worden 340 posities aangehouden verdeeld over 4 ETF’s. De Think Global Equity ETF (spreiding over 250 van de grootste aandelen ter wereld), de Think Global Real Estate ETF (spreiding over 25 van de grootste vastgoedbedrijven ter wereld), de Think iBoxx Government Bond ETF (spreiding over 25 in Euro genoteerde staatsobligaties van hoge kredietkwaliteit) en de Think iBoxx Corporate Bond ETF (spreiding over 40 in Euro genoteerde bedrijfsobligaties van hoge kredietkwaliteit).

Onderscheidende eigenschappen


De onderscheidende eigenschappen die Binck noemt over het beleggingsbeleid

Wereldwijde spreiding
Zorgvuldig beheer
Lage kosten


Kenmerken beleggingsbeleid


Sluit het beleggingsbeleid aan bij uw wensen? Hier vindt u de belangrijkste kenmerken van het beleggingsbeleid.

Toelichting
Geen
Actief
Binnen de blackrock portefeuille wordt er actief belegd. Think hanteert een passieve strategie.
Meer weten over het beleggingsbeleid?
In onze rapportage ontvangt u alle informatie over het beleggingsbeleid van Binck
 • Alle kenmerken op een rij
 • Weten waar u voor kiest
 • Informatie gecheckt & beoordeeld
rapportage
Gratis rapportage

Kosten per jaar


In onderstaande tabel tonen we de verwachte jaarlijkse kosten inclusief BTW per jaar voor uw situatie. De kosten zijn berekend op basis van de gegevens van de aanbieder, uw inlegbedrag en uw gekozen profiel. De fondskosten en transactiekosten zijn een gemiddelde van de betreffende portefeuille. In de toelichting vindt u algemene informatie over de kosten.

%Toelichting
Fondskosten
-
De lopende kosten voor het beleggen in de Blackrock fondsen zijn gemiddeld 0,5%. Kiest u voor een alles-in-1 portefeuille met Think trackers dan zijn de lopende kosten gemiddeld 0,28%.
Transactiekosten
-
Voor de aankoop van Think ETF's betaalt u €5,- per transactie. Voor de Blackrock fondsen betaalt u €10,- per transactie. Voor periodiek beleggen gelden geen transactiekosten.
Service fee
-
Binck fundcoach rekent een jaarlijkse service fee van 0.15% (met een max €360,-).
Periodieke kosten
-
Geen
Beheerfee
-
Geen
Performance fee
-
Geen
Totale kosten
-
Tarieven per 1 september.
Op basis van de gegevens van de vermogensbeheerder berekenen wij de verwachte kosten per jaar aan de hand van de Vergelijkende Kosten Maatstaf (VKM). Een volledige uitleg van deze methode leest in ons artikel kosten bij beleggen. Naast de jaarlijkse kosten kan het zijn dat u ook (eenmalige) overige kosten betaalt. Deze staan vermeld bij het onderdeel "overige kosten".

Overige kosten Binck


De belangrijkste overige kosten die van toepassing kunnen zijn bij de dienstverlening.

Toelichting
Financial transaction tax, Stamp duty
Ja
Voor de aankoop van Think ETF's betaalt u €5,- per transactie. Voor de Blackrock fondsen betaalt u €10,- per transactie.
Ja
Voor de verkoop van Think ETF's betaalt u €5,- per transactie. Voor de Blackrock fondsen betaalt u €10,- per transactie.
Gratis
Uitsluitend beleggingsfondsen
Inzicht in alle kosten van Binck?
Vraag een volledig overzicht aan met alle kosten
 • Overzicht van alle kosten
 • Uw persoonlijke kostenberekening
 • Inzicht in kosten bij overstappen naar of van Binck
rapportage
Gratis rapportage

Rendementen Binck


Veel aanbieders hebben modelportefeuilles die bestaan uit verschillende beleggingsproducten. Welke beleggingsproducten gekozen worden is afhankelijk van het risicoprofiel en de strategie van de aanbieder. In onderstaand overzicht vindt u de rendementen die horen bij elk risicoprofiel. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch maken wij ze graag voor u inzichtelijk.

*Onderstaande tabel toont het netto rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten op basis van uw uitgangspunten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico, zie hiervoor het tabblad risico.

De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van beheerfee, service fee en transactiekosten. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

De getoonde rendementen betreffen de Blackrock portefeuille. In uw rapportage vindt u ook de rendementen van Think alles-in-1 terug.

* De getoonde rendementen over 2017 zijn t/m 30 september van dat jaar.

Profiel Defensive Moderate Growth
2017*
1,8%
4,8%
6,6%
2016
3,7%
5,3%
5,9%
2015
-
-
-
2014
-
-
-
2013
-
-
-
Inzicht in alle rendementen van Binck?
Vraag het overzicht aan met alle historische jaarrendementen
 • Alle netto rendementen op een rij
 • Overzicht van 3, 5, 7 en 10 jaar
 • Toelichting bij rendementen
rapportage
Gratis rapportage

Risicoprofielen Binck


Elke aanbieder mag zelf zijn risicoprofielen bepalen. Meestal hebben ze 5 profielen die oplopen van een laag risico naar een hoog risico. Het risico wordt bepaald door de beleggingsproducten waarin belegd wordt en de verdeling over aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten. De verdeling kan per aanbieder verschillen. Onderstaande tabel geeft de profielen weer van de gekozen aanbieder.

Beleggingsprofiel I II III IV V
Verdeling
(minimum-maximum)
Aandelen
-
25%
40%
60%
-
Obligaties
-
70%
50%
30%
-
Alternatieve beleggingen
-
5%
10%
10%
-
Liquiditeiten
-
0%
0%
0%
-
Volledig risicoprofiel Binck?
Vraag de rapportage aan met het complete risicobeleid
 • Inzicht in het risicoprofiel
 • Uitleg over het gevoerde risicobeleid
 • Inzicht in verwacht risico & rendement
rapportage
Gratis rapportage