Waarom aanvragen?

De eerlijkste vergelijking
Hulp bij vragen
De beste inzichten

Over Knab


Dit is wat Knab vertelt over hun historie en diensten: “Knab is een online bank. In 2012 opgericht vanuit de overtuiging dat het anders moet in de financiële wereld. Dat het niet langer mag draaien om de banken en hun producten. Maar om jou. Want als jij alles geeft, verwacht je dat ook van je bank. Daarom helpt Knab jou om alles uit je geld te halen. Knab biedt haar beleggingsdiensten volledig online aan voor particuliere beleggers. Het is nog niet mogelijk om zakelijk te beleggen bij KNAB. Laat je vermogen groeien bij Knab: gemakkelijk, online, onafhankelijk & zonder gedoe. Met Knab Vermogensbeheer word je geld belegd door een beleggingsexpert met aandacht voor je vermogen. Tegen lage kosten. En nog belangrijker: met een zo goed mogelijk rendement. Je geeft zelf aan welke onafhankelijke beleggingsexpert je geld beheert. Je kunt kiezen uit de beleggingsexperts Sven Bouman (kwantitatieve analyse), Royce Tostrams (technische analyse) en Martine Hafkamp (fundamentele analyse). Zij beleggen actief tegen lage kosten in aandelen, obligaties, trackers en beleggingsfondsen. Knab houdt rekening met je persoonlijke risicoprofiel. De resultaten zijn 24/7 online in te zien, ook via de Knab App. Voor Knab Vermogensbeheer betaal je slechts 1% beheervergoeding (max. € 2.000 p.jr).

Lage beleggingskosten bij Knab: Uit recent onderzoek van de AFM blijkt dat 62% van de beleggers bij een beleggingsbeslissing niet let op de verwachte kosten. Terwijl de kosten een grote invloed hebben op je uiteindelijke rendement. Bij Knab gebruiken we uitsluitend goedkope instrumenten om te beleggen. Dit doen we voornamelijk met index-trackers, zonder tussenkomst van dure fondsmanagers. Waar andere banken vaak beleggen in dure (eigen) beleggingsfondsen, zijn de onafhankelijke beleggingsexperts van Knab geheel vrij in hun keuze. Zij nemen uitsluitend beslissingen waarvan zij denken dat die het meest rendabel is voor klant.

Gratis bankpakket (t.w.v. € 60 per jaar): Via Beleggingsmatch open je helemaal gratis een Knab Plus pakket. Dit is een compleet online bankpakket waarmee je kunt betalen, sparen en uiteraard beleggen".

 


Naam dienstverlening
Vermogensbeheer
Naam aanbieder
Knab
Onderdeel van
Aegon Bank N.V.
Adres
Capellalaan 25
2132 JK Hoofddorp
Vestigingen
Hoofddorp
Jaar actief
2012
Minimum inlegbedrag
€ 10.000,-
Prijzen/onderscheidingen
-
Namen directie
René Frijters
Toelichting
>50
51- 100 miljoen
501- 5.000

Onze beoordeling


Wij beoordelen partijen op 25 onderdelen en 72 punten op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Per onderdeel kunnen punten worden gescoord. Met onze beoordeling heeft u de beschikking over een kwaliteitskeurmerk die u de verschillen tussen vermogensbeheerders eenvoudig inzichtelijk maakt. Onze methode is extern gevalideerd door AF advisors. Hierdoor is onze methode extern gevalideerd en waarborgen we onze onafhankelijkheid.

Het aantal sterren (maximaal 5) geeft aan hoe goed de beoordeling is voor de verschillende categorieën. Per categorie vindt u een specificatie welke onderdelen we precies beoordelen.

Beoordeling
Organisatie
Kosten
Beleggingsbeleid
Risicobeleid
Lees hier meer over de methode voor het beoordelen van vermogensbeheerders & beleggingsadviseurs.

Vergunningen


Wij nemen alleen vermogensbeheerders op met de juiste vergunningen. Hieronder vindt u de verschillende vergunningen terug die de vermogensbeheerder heeft. Daarnaast zijn in deze tabel ook de inschrijvingen bij het klachteninstituut KIFID en de DSI certificering opgenomen.

Toelichting
Ja
12000013
Ja, Nee
Martine Hafkamp en Sven Bouman zijn geregistreerd. Royce Tostrams staat niet geregistreerd.
Alles weten over Knab?
Vraag de complete rapportage aan met alle informatie
 • Alle informatie over vergunningen
 • Mogelijkheden dienstverlening 
 • Informatie gecheckt & beoordeeld
rapportage
Gratis rapportage

Instappen nu v.a. € 10.000

U kunt tijdelijk instappen in KNAB vermogensbeheer v.a. €10.000. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2017. Instap is normaliter v.a. € 25.000. Bekijk alle actievoorwaarden op de website.


Gratis bankpakket

(t.w.v. € 60 per jaar)

Word je klant via beleggingsmatch dan ontvang je helemaal gratis het Knab Plus pakket. Deze actie geldt zolang je actief een Vermogensbeheer en/of Gemaksbeleggen rekening aanhoudt waarop minimaal € 10.000,- wordt belegd. Knab plus is een compleet online bankpakket waarmee je kunt betalen, sparen en uiteraard beleggen. Binnen 5 tot 7 werkdagen ontvang je jouw Knab Bankpas & Cardreader.

Video KnabBeschrijving beleggingsbeleid


In het beleggingsproces van Knab is onderscheid te maken tussen twee onderdelen: de kaders van het beleggingsbeleid en de invulling van de portefeuille.

Voor de kaders van het beleggingsbeleid heeft Knab een 5-tal risicoprofielen gedefinieerd. Voor elk profiel zijn criteria vastgelegd met betrekking tot onder andere het maximale risico, het verwachte rendement, het beleggingsuniversum, spreiding, liquiditeit, het risico van de verschillende beleggingsinstrumenten en de correlatie van het risico tussen de verschillende beleggingsinstrumenten. De beleggingsexperts bepalen uiteindelijk de invulling van de portefeuille in een profiel. Zij zijn verantwoordelijk voor de productselectie. Daarbij moeten zij zich houden aan de criteria die Knab per profiel heeft gesteld. Iedere beleggingsexpert is volledig vrij bij de aandelenselectie en elke expert hanteert daarbij zijn eigen methodiek. Bij Knab vermogensbeheer heb je de keuze uit 3 verschillende beleggingsexperts met elk hun eigen strategie, (i) Sven Bouman, (ii) Martine Hafkamp en (iii) Royce Tostrams.

Knab vermogensbeheer door Sven Bouman
Sven Bouman richt zich op kwantitatieve analyse. Dit houdt in dat de portefeuille wordt samengesteld op basis van wiskundige analyse van koersen, marktbewegingen en macro-economische ontwikkelingen. Het beleid is er op gericht om emoties uit te sluiten en alleen te kijken naar cijfers. Beleggen op basis van kwantitatieve modellen biedt volgens de vermogenbeheerder de beste kans op een aantrekkelijk rendement. Sven Bouman maakt gebruik van exchange traded funds (ETFs) om portefeuilles te spreiden over de beleggingscategorieën en daarbinnen over o.a. landen, sectoren en thema’s. Door middel van deze instrumenten kan er op een snelle en goedkope manier een goed gediversifieerde portefeuille gecreëerd worden.

Knab vermogensbeheer door Martine Hafkamp
Martine Hafkamp richt zich voornamelijk op fundamentele analyse. De beheerder selecteert aandelen voor de portefeuilles na een analyse van een bedrijf, de sector en de omgeving waarin het bedrijf opereert. De beheerder kiest voor actief beheer. Er wordt regelmatig aan en verkocht. De modelportefeuilles worden zo veel mogelijk samengesteld met indextrackers en zo min mogelijk met beleggingsfondsen.

Knab vermogensbeheer met Royce Tostrams
Royce Tostrams baseert het beleggingsbeleid op technische analyse. De beheerder selecteert beleggingen door koersbewegingen te bestuderen en dit te combineren met andere beursinformatie, zoals de omzet en de koers ten opzichte van de markt, de sector of andere beleggingen. De modelportefeuille wordt samengesteld door een door Royce Tostrams ontwikkeld Best of the Best Systeem (BOB-systeem). Hij neemt beleggingen uitsluitend op als er een ‘technisch’ een opwaartse trend is én de belegging beter presteert dan een bepaalde index (bijvoorbeeld de AEX). Royce Tostrams kan beleggen in alle instrumenten zoals aandelen, obligaties, indextrackers en beleggingsfondsen. De nadruk ligt op aandelen en indextrackers.

De monitoring en invulling van de portefeuilles is een actief proces. Als de omstandigheden daar aanleiding voor geven zal de beleggingsexpert de samenstelling van de portefeuille aanpassen. Dat kan worden ingegeven door nieuwe kansrijke beleggingsmogelijkheden die in de portefeuille worden opgenomen, maar het kan ook worden ingegeven vanuit risicoperspectief. Door koersschommelingen kan het risico van de portefeuille buiten zijn bandbreedte komen waardoor de beleggingsexpert genoodzaakt is om de portefeuille aan te passen.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar per beleggingsexpert.

Onderscheidende eigenschappen


De onderscheidende eigenschappen die Knab noemt over het beleggingsbeleid

Keuze uit 3 verschillende zeer ervaren experts
Slechts 1% beheervergoeding met een maximum van €2000,-
Inleggen vanaf 10.000,- euro


Kenmerken beleggingsbeleid


Sluit het beleggingsbeleid aan bij uw wensen? Hier vindt u de belangrijkste kenmerken van het beleggingsbeleid.

Toelichting
Geen
Actief
Sven Bouman, Royce Tostrams en Martine Hafkamp kiezen elk voor een actieve strategie maar elk met een andere insteek.
Meer weten over het beleggingsbeleid?
In onze rapportage ontvangt u alle informatie over het beleggingsbeleid van Knab
 • Alle kenmerken op een rij
 • Weten waar u voor kiest
 • Informatie gecheckt & beoordeeld
rapportage
Gratis rapportage

Instappen nu v.a. € 10.000

U kunt tijdelijk instappen in KNAB vermogensbeheer v.a. €10.000. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2017. Instap is normaliter v.a. € 25.000. Bekijk alle actievoorwaarden op de website.


Gratis bankpakket

(t.w.v. € 60 per jaar)

Word je klant via beleggingsmatch dan ontvang je helemaal gratis het Knab Plus pakket. Deze actie geldt zolang je actief een Vermogensbeheer en/of Gemaksbeleggen rekening aanhoudt waarop minimaal € 10.000,- wordt belegd. Knab plus is een compleet online bankpakket waarmee je kunt betalen, sparen en uiteraard beleggen. Binnen 5 tot 7 werkdagen ontvang je jouw Knab Bankpas & Cardreader.

Video KnabKosten per jaar


In onderstaande tabel tonen we de verwachte jaarlijkse kosten inclusief BTW per jaar voor uw situatie. De kosten zijn berekend op basis van de gegevens van de aanbieder, uw inlegbedrag en uw gekozen profiel. De fondskosten en transactiekosten zijn een gemiddelde van de betreffende portefeuille over 2015. In de toelichting vindt u algemene informatie over de kosten.

%Toelichting
Fondskosten
-
Afhankelijk van uw risicoprofiel en portefeuille liggen de kosten bij Sven Bouman en Martine Hafkamp gemiddeld tussen de 0,25% en 0,5% per jaar. Bij Royce Tostrams is dit gemiddeld tussen de 0.15% - 0.4% per jaar. De getoonde kosten zijn op basis van de portefeuille van Martine Hafkamp.
Transactiekosten
-
Geen
Service fee
-
Geen
Periodieke kosten
-
Ontvang een gratis KNAB betaalrekening ter waarde van €60,- (PLUS pakket) wanneer u klant wordt via beleggingsmatch.nl
Beheerfee
-
De beheerfee is 1% inclusief BTW met een maximum van €2.000,-
Performance fee
-
Geen
Totale kosten
-
De getoonde rendementen zijn op basis van de strategie van Martine Hafkamp. U kunt ook kiezen voor de strategie van Sven Bouman en Royce Tostrams. Deze vindt u terug in uw rapportage.
Op basis van de gegevens van de vermogensbeheerder berekenen wij de verwachte kosten per jaar aan de hand van de Vergelijkende Kosten Maatstaf (VKM). Een volledige uitleg van deze methode leest in ons artikel kosten bij beleggen. Naast de jaarlijkse kosten kan het zijn dat u ook (eenmalige) overige kosten betaalt. Deze staan vermeld bij het onderdeel "overige kosten".

Overige kosten Knab


De belangrijkste overige kosten die van toepassing kunnen zijn bij de dienstverlening.

Toelichting
Financial transaction tax, Stamp duty
Nee
Nee
Tegen betaling
Niet mogelijk, je kunt alleen cash geld overboeken
Inzicht in alle kosten van Knab?
Vraag een volledig overzicht aan met alle kosten
 • Overzicht van alle kosten
 • Uw persoonlijke kostenberekening
 • Inzicht in kosten bij overstappen naar of van Knab
rapportage
Gratis rapportage

Instappen nu v.a. € 10.000

U kunt tijdelijk instappen in KNAB vermogensbeheer v.a. €10.000. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2017. Instap is normaliter v.a. € 25.000. Bekijk alle actievoorwaarden op de website.


Gratis bankpakket

(t.w.v. € 60 per jaar)

Word je klant via beleggingsmatch dan ontvang je helemaal gratis het Knab Plus pakket. Deze actie geldt zolang je actief een Vermogensbeheer en/of Gemaksbeleggen rekening aanhoudt waarop minimaal € 10.000,- wordt belegd. Knab plus is een compleet online bankpakket waarmee je kunt betalen, sparen en uiteraard beleggen. Binnen 5 tot 7 werkdagen ontvang je jouw Knab Bankpas & Cardreader.

Video KnabRendementen Knab


Onderstaande tabel toont het netto rendement per jaar en per profiel van Martine Hafkamp. Onder de tabel vindt u ook de rendementen van Sven Bouman en Royce Tostrams.

De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2017 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

Profiel Zeer defensief Defensief Neutraal Speculatief Zeer speculatief
2017*
0,4%
0,5%
4,3%
5,8%
6%
2016
3,2%
5,7%
6,6%
9,0%
10,1%
2015
3,3%
3,4%
4,3%
4,7%
5,4%
2014
9,0%
9,2%
9,2%
11%
11,4%
2013
-0,7%
-0,5%
5,6%
7,1%
9,5%
Inzicht in alle rendementen van Knab?
Vraag het overzicht aan met alle historische jaarrendementen
 • Alle netto rendementen op een rij
 • Overzicht van 3, 5, 7 en 10 jaar
 • Toelichting bij rendementen
rapportage
Gratis rapportage

Instappen nu v.a. € 10.000

U kunt tijdelijk instappen in KNAB vermogensbeheer v.a. €10.000. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2017. Instap is normaliter v.a. € 25.000. Bekijk alle actievoorwaarden op de website.


Gratis bankpakket

(t.w.v. € 60 per jaar)

Word je klant via beleggingsmatch dan ontvang je helemaal gratis het Knab Plus pakket. Deze actie geldt zolang je actief een Vermogensbeheer en/of Gemaksbeleggen rekening aanhoudt waarop minimaal € 10.000,- wordt belegd. Knab plus is een compleet online bankpakket waarmee je kunt betalen, sparen en uiteraard beleggen. Binnen 5 tot 7 werkdagen ontvang je jouw Knab Bankpas & Cardreader.

Video KnabRisicoprofielen Knab


Elke aanbieder mag zelf zijn risicoprofielen bepalen. Meestal hebben ze 5 profielen die oplopen van een laag risico naar een hoog risico. Het risico wordt bepaald door de beleggingsproducten waarin belegd wordt en de verdeling over aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten. De verdeling kan per aanbieder verschillen. Onderstaande tabel geeft de profielen weer van de gekozen aanbieder.

Beleggingsprofiel I II III IV V
Verdeling
(minimum-maximum)
Aandelen
-
(0-100)
-
(0-100)
-
(0-100)
-
(0-100)
-
(0-100)
Obligaties
-
(0-100)
-
(0-100)
-
(0-100)
-
(0-100)
-
(0-100)
Alternatieve beleggingen
-
-
-
-
-
Liquiditeiten
-
(0-100)
-
(0-100)
-
(0-100)
-
(0-100)
-
(0-100)
Volledig risicoprofiel Knab?
Vraag de rapportage aan met het complete risicobeleid
 • Inzicht in het risicoprofiel
 • Uitleg over het gevoerde risicobeleid
 • Inzicht in verwacht risico & rendement
rapportage
Gratis rapportage

Instappen nu v.a. € 10.000

U kunt tijdelijk instappen in KNAB vermogensbeheer v.a. €10.000. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2017. Instap is normaliter v.a. € 25.000. Bekijk alle actievoorwaarden op de website.


Gratis bankpakket

(t.w.v. € 60 per jaar)

Word je klant via beleggingsmatch dan ontvang je helemaal gratis het Knab Plus pakket. Deze actie geldt zolang je actief een Vermogensbeheer en/of Gemaksbeleggen rekening aanhoudt waarop minimaal € 10.000,- wordt belegd. Knab plus is een compleet online bankpakket waarmee je kunt betalen, sparen en uiteraard beleggen. Binnen 5 tot 7 werkdagen ontvang je jouw Knab Bankpas & Cardreader.