Bepaal wat voor type belegger u bent


Beantwoord onderstaande vragen

1. U volgt het financieel economisch nieuws.. *
2. Ik vind het leuk om met mijn geldzaken bezig te zijn. *
3. Als ik beleg of zou gaan beleggen dan.. *
4. Ik kies het liefst zelf in welke beleggingsproducten mijn geld wordt belegd. *
5. Mijn ervaring met beleggen is.. *


Helaas zijn niet alle vragen ingevuld. Alle vragen moeten worden ingevuld voor we een resultaat kunnen berekenen.
Ga naar resultaat

Resultaat


De vorm die het beste bij u past is
0% match

Zelf beleggen

Zelfstandig beleggen is voor beleggers met een eigen strategie. U stelt zelf uw portefeuille samen en beheert deze onder eigen verantwoordelijkheid. U kiest dus zelf uw beleggingsproducten waarin u wilt beleggen en geeft zelf uw aan- en verkoopopdrachten. Het is mogelijk om direct online te handelen zonder tussenkomst van een adviseur. Omdat u zelfstandig uw beleggingen regelt, kan dat schelen in kosten. Zelf beleggen is vooral verstandig als u voldoende op de hoogte bent van de kenmerken en risico’s van beleggingsproducten. Daarnaast is het van belang dat u de koersen en marktontwikkelingen in de gaten houdt. U moet de tijd en energie hebben om aan het beheer van uw portefeuille te besteden.
Lees meer
0% match

Beleggingsadvies

Beleggingsadvies is voor beleggers die graag een adviseur raadplegen bij beleggingsbeslissingen. In overleg met een adviseur wordt uw beleggingsportefeuille samengesteld. De adviseur is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs en kan u vertellen wat de gevolgen daarvan zijn voor uw beleggingen. Periodiek krijgt u advies om uw portefeuille te veranderen als dat nodig is. Het advies van een adviseur kan plaatsvinden op persoonlijke basis of door middel van een collectief advies. U maakt gebruik van de kennis en expertise van een adviseur, maar uiteindelijk neemt u zelf de beslissingen. Hierdoor behoudt u controle over de inhoud van uw beleggingsportefeuille, de kosten, het risico en het rendement.
Lees meer
0% match

Vermogensbeheer

Vermogensbeheer is voor beleggers die willen beleggen, maar geen tijd, kennis of interesse hebben om dit zelf te doen. U maakt zelf een keuze voor een portefeuille om uit te besteden of de beleggingsportefeuille wordt vastgesteld door de aanbieder op basis van uw persoonlijke wensen, situatie en risicobereidheid (doelrisicoprofiel). De aanbieder houdt voor u de ontwikkelingen op de markten in de gaten en neemt de aan- en verkoopbeslissingen. U belegt dus zonder om te hoeven kijken naar uw beleggingen. U vertrouwt erop dat de aanbieder zijn werk doet en een beter rendement zal realiseren dan uzelf.
Lees meer


Gebruik geselecteerd profiel