Nieuwe tarieven en voorwaarden van Lanschot vermogensbeheer | 2017

van-lanschot-vermogensbeheer-a-la-carte-2017Per 1 januari 2017 heeft Van Lanschot de voorwaarden en tarieven aangepast van A la Carte vermogensbeheer. In dit artikel delen wij met u de belangrijkste wijzigingen.

Wijziging beleggingsportefeuilles vermogensbeheer

De grootste wijziging in de dienstverlening is dat de A la Carte oplossingen vervangen zijn voor A la Carte keuzes. Bij Van Lanschot vermogensbeheer kiest u vanaf 1 januari uit de volgende portefeuilles: 

  1. Van het Huis
     Portefeuille waarin belegd wordt in beleggingsfondsen en indextrackers. 
  2. Index
     Portefeuille waarin belegd wordt in indextrackers. 
  3. Duurzaam+
    Portefeuille waarin belegd wordt in beleggingsfondsen met een best-in-class duurzame benadering. 


Beheervergoeding voor A la Carte index verlaagd

De kosten voor de A la Carte keuze “Index” zijn verlaagd. De kosten dalen hierdoor met 0,1% - 0,19% (excl. BTW) afhankelijk van het risicoprofiel. De kosten van de overige A la Carte keuzes blijven gelijk. In de onderstaande tabel ziet u de actuele tarieven: 

 kosten-van-lanschot-vermogensbeheer-2017

* In de vergelijkingsmodule van beleggingsmatch.nl worden de kosten inclusief BTW berekent. Hierdoor zijn de kosten daadwerkelijk hoger als u met privé vermogen belegt.  


Lager verwacht rendement

Bij het uitbrengen van de nieuwe voorwaarden heeft Van Lanschot ook de verwachte rendementen aangepast. In de onderstaande grafiek vindt u de verwachte rendementen per profiel van Van Lanschot A la Carte vermogensbeheer. 

rendementsverwachting-van-lanschot-2017 


De rendementsverwachtingen zijn over het algemeen naar beneden bijgesteld. Zo werd er in een neutraal profiel eerst 3,1% verwacht en is dit nu 2,8%. De neerwaartse bijstelling geldt voor alle profielen behalve het groeigerichte profiel. In de onderstaande grafiek ziet u de verwachtingen die in 2016 zijn gepubliceerd:

 


Van Lanschot vermogensbeheer vergelijken? 

Meer weten over Van Lanschot vermogensbeheer? Hier bekijkt u het verkorte profiel van Van Lanschot vermogensbeheer A la Carte. Wenst u een uitgebreide vergelijking te maken Van Lanschot vermogensbeheer? Hier kunt direct alle vermogensbeheerders vergelijken


Op zoek naar de beste vermogensbeheerder? Hier vindt u een overzicht van alle vermogensbeheerders in Nederland. Meer weten over hoe de vergelijkingen tot stand komen? Lees hier hoe u de kosten van vermogensbeheer of de rendementen van vermogensbeheer kunt vergelijken.