Mexem beleggen

                                                                                                                                Mexem Benelux is een internationale broker met kantoren over de hele wereld die de Nederlandse en Belgische markt betrad eind augustus 2018. Daarmee lijkt het een nieuwe broker, maar deze heeft al 32 jaar ervaring opgedaan in andere landen, waaronder het Midden-Oosten, Afrika en andere Europese landen. Mexem Benelux is gevestigd te Cyprus en is onderdeel van Mexem Global Trading. Mexem staat niet onder direct AFM toezicht, maar onder toezicht van de Cyprus Securities and Exchange Commission. Mexem is relatief nieuw in Nederland en is daarmee een introducing broker. Zij werken op het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers, net als Lynx en TradersOnly, maar bieden zelf de klantenservice en ondersteuning aan. Met de zeer scherpe tarieven en het professionele handelsplatform is Mexem een geschikte broker voor verschillende type beleggers, van passieve tot zeer actieve beleggers.

BeoordeeldMexem is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NL
Geen
Mexem is geen bank en aangehouden liquiditeiten vallen daarmee niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Uw rekening wordt aangehouden bij het handelsplatform Interactive Brokers, welke gereguleerd wordt door de Amerikaanse toezichthouder. Uw rekening is via het Amerikaase SIPC (Securities Investor Protection Corporation) beschermd tot $500.000, waarvan maximaal $100.000 in cash.
AFM vergunning NL
Geen
Mexem valt niet onder (direct) toezicht van de AFM. Mexem heeft alleen een AFM registratie in combinatie met een Europees Paspoort. Dit betekent dat de partij onder toezicht van het land van herkomst valt. In dit geval is dat de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) uit Cyprus. Bij een eventueel faillissement geldt niet de Nederlandse wet maar de wetten van het land dat de vergunning verleend heeft.
KIFID registratie
Geen
Europees Paspoorthouders zijn niet verplicht zich aan te sluiten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Als je een klacht hebt, is het mogelijk dat je afhankelijk bent van de klachtenprocedures in het land waar het bedrijf vandaan komt.
Klantenservice NL
50%
Mexem heeft oa een Nederlandstalige klantenservice, maar het gehele aanmeldproces bij Mexem is wel voor een deel in het Engels. Het handelsplatform van Interactive Brokers is ook in het Engels, de webversie is wel in het Nederlands. De klantenservice biedt Nederlandse ondersteuning. Mexem heeft overigens geen Nederlandse vestiging.
Niet uitlenen effecten
50%
Bij Interactive Brokers worden effecten uitgeleend wanneer belegd wordt met geleend geld (margin) of wanneer de belegger rood staat. Ook kunt u effecten laten uitlenen via het Stock Yield Enhancement Program (SYEP), u ontvangt dan 50% van de opbrengst. Uitlenen via het SYEP kan alleen met Amerikaanse aandelen en uw portefeuillewaarde moet groter zijn dan $50.000. Dit uitleenprogramma staat standaard aan. De broker houdt daarbij minimaal 102% van de totale waarde van de uitgeleende aandelen als tegenwaarde aan op uw rekening.
GRATIS realtime koersinformatie
Geen
Hiervoor sluit u een abonnement af. Kosten verschillen per beurs.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
100%
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties
100%
GEEN inactivity fee
100%
GRATIS deponeren / overboeken effecten
100%
GEEN betaalrekening verplicht
100%
Geen CFD broker
100%
Overige kosten
100%
Overige voorwaarden
100%

Naam aanbieder
Mexem
Onderdeel van
Mexem Global Trading
Vestigingen
Cyprus
Jaar actief
2018
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Prijzen/onderscheidingen
-

De beste broker vinden?Vergelijk brokers