Helliot vermogensbeheer beleggingen vergelijken

Helliot vermogensbeheer beleggingen

Dit schrijft Helliot over haar beleggingsbeleid en filosofie:

Helliot Vermogensbeheer is een onafhankelijke vermogensbeheerder uit Baarn. Als boutique bieden ze gespecialiseerde beleggingsstrategieën aan in ondergewaardeerde aandelen, obligaties en beschermingsconstructies. Sinds de oprichting in 2008 hebben ze twee doelen: op lange termijn een constant rendement bieden en verliezen beperken. Ze ontzorgen cliënten, hoe prettig is het om een partij te hebben die je 100% vertrouwt, zorgt dat u niet voor verassingen komt te staan en constante focus op de beurs houdt. Voor die opdracht zien cliënten in hen een betrouwbare partner, zij herkennen onderstaande punten als duidelijke afspraak.

De beste aandelen. Rendement valt of staat met de selectie van bedrijven. Wie wil er geen portefeuille met de beste bedrijven, de meest ervaren bestuurders, een goed businessmodel en rendementspotentieel. Ze beleggen in ondergewaardeerde bedrijven met kansen om verborgen waarde zichtbaar te maken en koersstijging te realiseren. Kortgezegd kopen ze aandelen voor 50 euro die 100 euro waard zijn. Het resultaat is een aandelenselectie die minimaal zo goed als de index presteert, maar waarschijnlijk beter.

Bescherming. Wetenschappelijk kun je over dertig jaar het beste in aandelen beleggen en niets doen. Echter niemand weet wat er tussentijds gebeurt en niemand vindt het prettig om beurscraches te doorstaan zoals in 2008, 2001, 1998, 1987. Zeker niet als het uw pensioen is. Helliot Vermogensbeheer wil om die reden 'altijd' geld verdienen, ook op kortere termijn ofwel ze focussen op absolute winst. Iedere dag monitoren ze daarom de beurs en nemen ze beslissingen om uw vermogen te beschermen.

Duurzaam. Het is geen reclamemiddel of afdeling, het geldt voor het hele bedrijf en voor alle cliënten. Het gaat om 'niet sceptisch zijn maar een positieve bijdrage leveren'. Bij beleggingskeuzes hanteren ze de principes van de PRI en UN Global Compact en toetsen ze of het bedrijf niet actief is in de wapenindustrie. Kort gezegd houden ze 16 principes in acht op gebied van duurzaamheid naast fundamentele analyses. Ook de voetprint van hun eigen bedrijfsvoering is zo klein als mogelijk.


Op aanvraag is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid en selectieproces beschikbaar.

 
Toelichting
Combinatie, Negatieve uitsluiting
Het duurzaamheidsbeleid wordt gecombineerd uit beleid op operationeel niveau en op investeringsniveau. De maatregelen op operationeel niveau worden op de site gepubliceerd en jaarlijks gerapporteerd. Op investeringsniveau zijn er drie aandachtsgebieden: Mensenrechten, Milieu en Wapenindustrie. De bijbehorende beleidsdocumenten zijn gepubliceerd op de site van Helliot Vermogensbeheer. Helliot Vermogensbeheer is geaccrediteerd door de UN Global Compact en PRI, beide zijn internationale netwerken die zich inzetten voor een duurzame bijdrage van bedrijven. Bij de beleggingskeuzes voor onze cliënten hanteren wij de principes van de PRI en wordt getoetst of het bedrijf in kwestie voldoet aan de principes van de United Nations Global Compact en of het niet actief is in de wapenindustrie. Kort gezegd houden we doorlopend 16 principes in acht op gebied van duurzaamheid naast de gebruikelijke fundamentele en technische berekeningen., In veel indexen zijn bedrijven aan te wijzen die zich willens en wetens schuldig maken aan milieuvervuiling, schending van mensenrechten of actief zijn in de wapenindustrie. Daar trekken we de grens, in die bedrijven willen wij en onze cliënten niet beleggen. We zetten ze op een uitsluitingenlijst en willen dan ook niet beleggen in die indexen. Daarbij moeten alle bedrijven waarin we beleggen voldoen aan de principes van de UN PRI en Global Compact.
Actief
Rendement valt of staat met de selectie van bedrijven, wie wil er geen index met alleen de beste bedrijven. Die bedrijven met de meest ervaren bestuurders, een goed businessmodel en rendementspotentieel worden door ons geselecteerd. Het resultaat is een aandelenselectie die minimaal zo goed als een gemiddelde index presteert, maar waarschijnlijk beter. Daarbij vindt niemand het prettig om passief beurscraches van 25% tot 50% te doorstaan zoals in 2008, 2001, 1998, 1987. Wij willen 'altijd' geld verdienen, ook op kortere termijn. We laten ons niet in slaap sussen door een passieve aanpak, we focussen actief op absolute winst. Iedere dag monitoren we de beurs en nemen we proactief maatregelen om uw vermogen te beschermen.
Maatwerk, Modelportefeuille
Elke portefeuille wordt individueel opgebouwd en dagelijks bekeken. Wensen en doelstellingen van cliënten zijn uiteraard verschillend, per cliënt wordt daar de dienstverlening op afgestemd., De invulling van portefeuilles vindt plaats op basis van centraal beleid en selectieprocedures. Er is de mogelijkheid tot individueel maatwerk vanaf 1 miljoen,
Duurzaam, Groei , Waardebehoud
Wetenschappelijk kun je over dertig jaar het beste in aandelen beleggen en niets doen. Echter niemand weet wat er tussentijds gebeurt en niemand vindt het prettig om beurscraches te doorstaan zoals in 2008, 2001, 1998, 1987. Zeker niet als het uw pensioen is. Wij willen daarom 'altijd' geld verdienen, ook op kortere termijn en focussen op absolute winst. Iedere dag monitoren we daarom de beurs en nemen we beslissingen om uw vermogen te beschermen.
Aandelen, Indextrackers, Obligaties, Opties / Futures
Nee
Binck Bank
Ja
Aandeelhouders hebben aantoonbaar hun vermogen belegd conform de modelportefeuilles van Helliot Vermogensbeheer.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders