Complete vergelijking bij beleggen

Rotterdam, 21 januari 2013

Vanaf 21 januari 2013 kunnen consumenten de kosten van beleggingsproducten en -diensten vergelijken op www.beleggingsmatch.nl. Op basis van inlegbedrag en beleggingsvorm wordt het aanbod van 24 aanbieders vergeleken. 


Vergelijken

De onafhankelijke vergelijkingssite www.beleggingsmatch.nl biedt particuliere beleggers kosteloos inzicht in zowel de directe als indirecte kosten van beleggen. Naast kosten kunnen ook andere variabelen zoals performance, beleggingsassortiment, hoe er wordt belegd, beleggingstools en contactmogelijkheden worden meegenomen in de vergelijking. Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) eind 2012 blijkt dat het voor beleggers moeilijk is om eenvoudig inzicht te krijgen in de totale kosten van een beleggingsdienstverlening. 


Stephan Freelink, managing partner Beleggingsmatch:
‘Een vergelijkingssite raadplegen voor een hypotheek, lening of een spaarrekening is de gewoonste zaak van de wereld. Zo gewoon en eenvoudig moet het ook worden voor een belegging'. 


Beleggersprofiel 

Beleggingsmatch.nl is bedoeld als hulpmiddel voor particuliere beleggers. De vergelijking kan worden aangepast aan het profiel van de belegger – van beginnend belegger tot beleggingsexpert.  


Onafhankelijk

Beleggingsmatch.nl is een initiatief van ondernemers Bart Spronk en Stephan Freelink. Beiden werkten geruime tijd in de beleggingsbranche en ervaarden hoe lastig het voor consumenten is om beleggingsproducten en -diensten te vergelijken. Beleggingsmatch is geheel onafhankelijk en niet verbonden aan een aanbieder van beleggingsproducten of -diensten.