Beleggingsnieuws juli 2015

Elke maand scant beleggingsmatch het nieuws voor u. Wij zetten de belangrijkste zaken op een rij die impact hebben op de beleggingsdienstverlening van uw broker, bank of vermogensbeheerder. Veranderen er kosten en/of voorwaarden?! Dan blijft u via ons op de hoogte. Lees hieronder het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand.
Netto uitstroom beheerd vermogen Alex vermogensbeheer neemt af

(Fondsnieuws, 27 juli 2015) In het tweede kwartaal van dit jaar is de netto-uitstroom van het beheerd vermogen van Alex Vermogensbeheer uitgekomen op 74 miljoen euro. Een kwartaal eerder bedroeg de uitstroom nog 241 miljoen euro. Dit blijkt uit de Jaarcijfers van de BinckBank. In de eerste helft van dit jaar heeft Binck opnieuw nieuwe claims ontvangen van klanten die zeggen gedupeerd te zijn door Alex Vermogensbeheer. Er lopen nu 86 claims met een totaalbedrag van 2,1 miljoen euro. Dit jaar zit er volgens Alex meer richting in de markt en zijn de rendementen beter. Het behoedzame beleggingsprofiel van Alex behaalde de eerste zes maanden van dit jaar een rendement van 16,6 procent. Lees verderVertrouwen Nederlandse beleggers neemt afAFM wil gebruik huisfondsen aan banden leggen

(AFM.nl, 14 juli 2015) De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) heeft vandaag een advies uitgebracht om vermogensbeheer met huisfondsen aan banden te leggen en gaat hier nu over in gesprek met de sector. Het gebruik van huisfondsen kent volgens de AFM het risico van belangenverstrengeling en perverse prikkels. Lees hier meer.

De toezichthouder denkt aan een limiet van het gebruik van huisfondsen in de portefeuille, van bijvoorbeeld 30%. Daarnaast pleit de AFM voor transparantie in kosten en het selectiebeleid voor eigen fondsen. Wij zijn blij met het advies van de AFM en onderkennen het belang van deze factoren. Deze zijn dan ook onderdeel van onze beoordeling van vermogensbeheerders. Wilt u meer weten over het gebruik van huisfondsen in de portefeuilles van Nederlandse vermogensbeheerders? Hier vindt u een overzicht.Oyens & Van Eeghen overgenomen door Belgische investeringsmaatschappij

(FD.nl, 8 juli 2015) Investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren neemt de Nederlandse vermogensbeheerder Oyens & Van Eeghen over en voegt die samen met haar Belgische private bank, Bank Delen. Voor Oyens & Van Eeghen houdt hiermee het zelfstandige bestaan op, hoewel de merknaam gehandhaafd blijft. Lees meer.


HEK stopt dienstverlening

(Fondsnieuws, 3 juli 2015) Het Haags Effektenkantoor staakt haar vermogensbeheeractiviteiten. Het is met gemengde gevoelens dat de directie tot dit besluit is gekomen. Voor de Griekse crisis toesloeg zijn de risicodragende beleggingen ten gelde gemaakt. Klanten kunnen kenbaar maken als zij wensen dat de middelen herbelegd worden. Lees meer.

Heeft u vragen over de situatie of heeft u hulp nodig bij het overboeken van uw portefeuille? Neem dan contact op via info@beleggingsmatch.nl. Wij kunnen uiteraard ook helpen met het selecteren van een geschikte vermogensbeheerder. Vraag een advies op maat aan of vergelijk zelf de mogelijkheden.