ABN AMRO review 2018

Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van ABN AMRO Zelf Beleggen. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De ABN AMRO review van 2018 betreft het handelsplatform 'Mijn Dealingroom'. 

Bijzonderheden:
-In tegenstelling tot de eenvoudige webtrader, biedt het handelsplatform ‘Mijn Dealingroom’ zeer uitgebreide informatie en analyses.
-Professioneel en gebruiksvriendelijk platform met veel functionaliteiten.
-De uitgebreide mogelijkheden kunnen overweldigend zijn voor beginnende beleggers. Er wordt geen educatie geboden om deze groep tegemoet te komen.
-Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw betaalrekening. Een betaalrekening is verplicht.

Algemeen:
Het handelsplatform van ABN AMRO Zelf Beleggen is geschikt voor de belegger die gemak zoekt en alles onder één dak wil hebben. Ook de belegger die werk wil maken van zijn beleggingen en op zoek is naar uitgebreide analyses en tools kan bij ABN AMRO terecht. Via het platform ‘Mijn Dealingroom’ wordt namelijk veel extra informatie geboden. Het gebruik van Mijn Dealingroom is gratis en is inclusief analyse en realtime koersen op Euronext. Daar staat tegenover dat ABN AMRO Zelf Beleggen wel één van de duurdere partijen is in de markt. In deze review gaan we uit van de functionaliteiten van Mijn Dealingroom.

abn-amro-review-platform


1. AnalysemogelijkhedenFundamentele analyse:
Wat analyses betreft maakt het een groot verschil of u gebruik maakt van het webbased platform of van ‘Mijn Dealingroom’. Op de webbased versie is geen data beschikbaar om zelf een fundamentele analyse te doen. In Mijn Dealingroom heeft u de beschikking over zeer uitgebreide gegevens van ieder bedrijf, zoals kerncijfers, een bedrijfsprofiel en een dividendkalender. Ook is er een schatting van toekomstige kerncijfers aanwezig en kunt u de resultaten van een aandeel benchmarken met indices.

abn-amro-review-fundamentele-analyse


Technische analyse: Voor technische analyse biedt ´Mijn Dealingroom´ veel mogelijkheden. Via de tab ‘Technische Analyse’ heeft u de beschikking over een interactieve grafiek die u naar eigen wensen in kunt richten. Er worden meer dan 50 indicatoren geboden, zoals RSI, MACD en Moving Average. Indien de data beschikbaar is, kunt u met de grafiek tot 10 jaar terug. Op het webbased platform zijn er kant en klare technische analyses beschikbaar met een interpretatie van een aantal technische indicatoren. Die analyses zijn afkomstig van investtech.com.


abn-amro-review-technische-analyse


Analistenadviezen: Er is voor bekende aandelen een fundamentele opinie beschikbaar van een analist van ABN AMRO. In zo’n rapport worden ontwikkelingen, kansen, risico’s en voorspellingen beschreven, die onderbouwd zijn met zowel fundamentele als technische data. Bij het maken van beleggingsbeslissingen is het maar de vraag of er dan een actueel rapport beschikbaar is, aangezien deze informatie niet continu geüpdatet wordt en maanden oud kan zijn. Daarnaast is er per aandeel een overzicht beschikbaar van alle koop- en verkoopadviezen.

abn-amro-review-analistenadviezen


Aandelenselectietool: Geen. Wel is er een goede zoekfunctie beschikbaar waarmee u kunt filteren op type product en beurs.

abn-amro-review-zoekfunctie

Fondsenselectietool: Geen

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, Beleggingsfondsen, Certificaten, Grondstoffen, Hefboomproducten, Indextrackers, Obligaties, Opties, Valuta.

Aantal beurzen: Met een aanbod van 22 landen heeft u toegang tot alle belangrijke beurzen.

Orderinvoer: In Mijn Dealingroom is het orderformulier vrij uitgebreid. Voor effecten op Euronext ziet u een real time orderboek van 10 levels. Voor andere beurzen bestaat het orderboek uit 1 level met een vertraging van 15 minuten.

Ordertypes: 3 ordertypes - Limietorder, Bestens, Stoploss.

abn-amro-review-orderinvoerscherm


Shortmogelijkheden: Nee

Handelen met marge: Alleen als u in opties handelt.

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta geconverteerd. Hier worden (hoge) kosten voor gerekend die verschillen per valuta. Voor de dollar betaalt u bijvoorbeeld bijna een half procent. Het is echter ook mogelijk om een rekening te openen in de vreemde valuta waarin u vaak orders opgeeft.

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
Geen

Agenda: Er is geen algemene agenda. Per aandeel heeft u wel de beschikking over een dividendkalender.

Nieuws: Belangrijke persberichten worden weergegeven en zijn actueel. Ook per specifiek aandeel kunt u het nieuws makkelijk terugvinden.

Portefeuille: In uw portefeuilleoverzicht beheert u uw portefeuille en kunt u de rendementsontwikkeling terugzien.

Favorietenlijst: Nee

Schaduwportefeuille: Nee

Demoaccount:
Nee

Autotrading: Nee

Handelsplatform: Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw betaalrekening. U kunt handelen via de webtrader of via ‘Mijn Dealingroom’ (aanbevolen).

Mobiel beleggen:
Android App, iOS App, mobiele website.

Overig: U kunt ook periodiek beleggen in beleggingsfondsen. De periodieke transacties zijn dan gratis.


ABN AMRO Zelf Beleggen, een geschikte broker voor u?


Met ‘Mijn Dealingroom’ biedt ABN AMRO goede analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en functionaliteiten. U kunt hier dus prima terecht als u werk wilt maken van uw beleggingen en bankklant bent bij ABN. Let echter wel op de kosten.


 Toelichting
Meest geschikt voor:
Beginnende belegger
Specialiteit broker:-

Toelichting
26-50
6-10
1- 5
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties, Opties, Turbo's/sprinters
Android app, IOS app
iphone/android/blackberry Beurstrend app (alleen op iphone) en turbo app., iphone/android/blackberry Beurstrend app (alleen op iphone) en turbo app.
JaDe beste broker vinden?Vergelijk brokers