ABN AMRO review 2018

Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van ABN AMRO Zelf Beleggen Basis. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. De ABN AMRO review betreft het Zelf Beleggen Basis handelsplatform geïntroduceerd in oktober 2018. 

Bijzonderheden:
-Handelsplatform is gericht op gebruiksgemak en laagdrempelig beleggen.
-Met name geschikt voor startende beleggers of beleggers die een eenvoudige portefeuille van aandelen of fondsen willen aanhouden.
-Zeer geschikt voor fondsbeleggen of beleggen in Nederlandse aandelen.
-Niet geschikt voor actieve en veeleisende belegger door het gebrek aan handels- en analysemogelijkheden.
-Focus op duurzaamheid.
-Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw betaalrekening. Een betaalrekening is verplicht.

Algemeen:
Het handelsplatform van ABN AMRO Zelf Beleggen Basis is geschikt voor de belegger die gemak zoekt en alles onder één dak wil hebben. Het productaanbod is beperkt, maar voor de beschikbare fondsen en aandelen is wel veel informatie beschikbaar om beleggingskeuzes op te baseren. De combinatie van gratis handel in beleggingsfondsen en goede informatievoorziening over beschikbare fondsen maakt ABN AMRO Zelf Beleggen Basis zeer geschikt voor fondsenbeleggers. Ook voor beleggers in Nederlandse aandelen is het platform geschikt. Beleggers die op zoek zijn naar meer handels- en analysemogelijkheden kunnen terecht bij Zelf Beleggen Plus.1. AnalysemogelijkhedenFundamentele analyse:
Per geselecteerd aandeel kunt u in het tabblad ‘opinie’ een overzicht terugvinden met een aantal kerngegevens, waarderingen en opinie. Een beperkt aantal fundamentele gegevens is beschikbaar, zoals K/W, WPA en marktkapitalisatie. Uniek is dat er voor elk aandeel een duurzaamheidsindicator en zwakke punten en risico’s zijn opgenomen.Technische analyse:
Er zijn kant en klare technische analyses beschikbaar met een interpretatie van een aantal technische indicatoren. De analyses zijn afkomstig van investtech.com. Voor elk effect kunt u met de grafiek 10 jaar terug, maar er zijn slechts beperkt tools beschikbaar om zelf technische analyse te kunnen doen.
Analistenadviezen: Er is voor bekende aandelen een fundamentele opinie beschikbaar van een analist van ABN AMRO. In zo’n rapport worden ontwikkelingen, kansen, risico’s en voorspellingen beschreven, die onderbouwd zijn met zowel fundamentele als technische data. Bij het maken van beleggingsbeslissingen is het maar de vraag of er dan een actueel rapport beschikbaar is, aangezien deze informatie niet continu geüpdatet wordt en maanden oud kan zijn. Daarnaast is er per aandeel een koop/verkoopadvies en een koersdoel toegekend.

abn-amro-review-analistenadviezen

Aandelenselectietool:
Geen. Wel is er een zoekfunctie beschikbaar waarmee u kunt filteren op type product.

Fondsenselectietool: Voor de selectie van fondsen of ETF's biedt ABN AMRO de Fondsselector. Hiermee kunt u op basis van 11 criteria fondsen vergelijken. U selecteert fondsen op basis van onder andere vermogenscategorie, duurzaamheidsindicator, regio en thema. Per fonds is direct alle uitgebreide informatie beschikbaar, zoals rendementen, verschillende risico indicatoren, kosten, kenmerken en documentatie. ABN AMRO maakt het kiezen van fondsen hiermee heel overzichtelijk.

2. Handelsmogelijkheden


Producten:
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers. U kunt handelen in 194 aandelen van de AEX, AMX AScX, STOXX Europe 50 en de S&P 100, 69 ETF’s en 117 Beleggingsfondsen.

Aantal beurzen: Beperkt assortiment verspreid over ongeveer 10 beurzen.

Orderinvoer: Het orderformulier is éénvoudig maar niet uitgebreid. Voor aandelen en ETF’s ziet u één bied- en laatprijs. Koersen van Euronext Amsterdam zijn realtime, overige koersen zijn 15 minuten vertraagd. Beleggingsfondsen zijn giraal.

Ordertypes: 1 ordertype: limietorder
Shortmogelijkheden: Nee

Handelen met marge: Nee

Valutatransacties: Wanneer u een transactie doet in een andere valuta dan de euro, wordt de valuta geconverteerd. Hier worden (hoge) kosten voor gerekend die verschillen per valuta. Voor de dollar betaalt u bijvoorbeeld bijna een half procent. 

3. Extra Functionaliteiten


Educatie:
Geen

Agenda: Geen

Nieuws: Belangrijke persberichten worden weergegeven en zijn actueel. Ook per specifiek aandeel kunt u het nieuws makkelijk terugvinden.

Portefeuille: In uw portefeuilleoverzicht beheert u uw portefeuille. 

Favorietenlijst: Nee

Schaduwportefeuille: Nee

Demoaccount:
Nee

Autotrading: Nee

Handelsplatform: Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw betaalrekening. U kunt handelen via de webtrader of via ‘Mijn Dealingroom’ (aanbevolen).

Mobiel beleggen:
Android App, iOS App, mobiele website.

Overig: U kunt ook periodiek beleggen in beleggingsfondsen. De periodieke transacties zijn dan gratis.


ABN AMRO Zelf Beleggen Basis, een geschikte broker voor u?


Met Zelf Beleggen Basis biedt ABN AMRO een simpel maar overzichtelijk product, wat goed zal aansluiten bij Nederlandse aandelen- en fondsbeleggers. De dienstverlening is minder geschikt voor actieve beleggers die op zoek zijn naar vergaande mogelijkheden.


 Toelichting
Meest geschikt voor:
Beginnende belegger, fondsbelegger
Specialiteit broker:Nieuwe dienstverlening per 17 oktober 2018
De beste broker vinden?Vergelijk brokers